top of page

ARKIV - Dansveckan 2023
 

Dansveckan i Nerja Perikles
Dansveckan i Nerja Callinaz

Nu är den här - Dansveckan i Spanien, Nerja (Malaga) - välkommen hit och förläng danssommaren! Inte på plats i år? Välkommen 2024!

Kvällsdanserna börjar söndag 22/10 med Christian & vänner på scenen, Perikles spelar måndag 23/10 och onsdag 25/10, Callinaz spelar tisdag 24/10, torsdag 26/10 och fredag 27/10.

Dansveckan är BokaNerjas evenemang för dig som vill åka utomlands till sol och värme och dansa! En vecka fylld av dansglädje till Skandinaviens populära dansband, och med danskurser inom bugg, fox, salsa, flamenco mm. Naturligtvis också en chans att uppleva charmiga Nerja med god mat, Andalusiens natur och kultur, utflykter och aktiviteter.

 

Vi är mycket glada att kunna bjuda in till premiäråret av denna Dansvecka sista veckan i oktober. Dansveckan är tänkt att bli ett årligt evenemang och är självklart till även för dig som bor på Solkusten och är danssugen.

Följ gärna Callinaz och Perikles och vårt evenemang Dansveckan på Facebook, och våra Instagram-konton @bokanerjatravel och @dansveckanspanien. 

BokaNerja är en svenskägd resebyrå på plats i Nerja sedan 2004. Genom åren har 1000-tals svenskar rest med oss. Läs mer här om oss och om härliga Nerja på spanska Solkusten.

Varmt välkommen!

Biljetter / Danspass / Paketresor / BOKNING

Fästpunkt 2

Begränsat antal - det finns 200 dansbiljetter per kväll. I mån av plats kommer dansbiljetter säljas för 50€/kväll i entrén.

Vecko-Danspass (pris 135€/person fram till 28/2, efter 1 mars 175€/person)

STÄNGD, boka kvällsbiljetter, se nedan

1 dags/Kvällsbiljett. Välj vilken kväll du vill komma och dansa, och boka här. Sista biljetterna 25€/kväll! (Ord pris 50€/kväll. Kan även köpas i entrén kontant i mån av plats) BOKA HÄR 

Vecko-Danspass är inbakade i våra Paketresor med gruppflyg - SLUTSÅLT!

Prisexempel, del i dubbelrum inkl frukost, från Arlanda, 20/10-28/10, 8 nätter, 1210€/person

Dansveckan i Nerja en dansande man
Fästpunkt 3

Program

Välkommen till en fullspäckad vecka där hela Nerja bjuder upp till dans! Förutom inträde till 6 danskvällar på Hotel Toboso Chaparill, så kommer Danspasset också ge dig gratis eller rabatterat pris till kurser och workshops med bugg, fox, salsa, flamenco och mycket annat, och till olika aktiviteter som stadsrundtur, tapasrundor, bergsvandringar mm. Vill du rida, cykla, paddla kajak eller spela padel - hör av dig till oss på BokaNerja så hjälper vi er boka! 

 

Öppettider BokaNerjas kontor, Calle Granada 62: vardagar 10-16                

 

Program utflykter och danskvällar 

Här finns länk till detaljerat program (excel)

För information om bokning, platser kvar etc, följ länkarna på programsidan till respektive aktivitet/utflykt.

Christian Anderson, sångare och konferencier

Christian är ansvarig för Nordens största Dansbandssida på sociala medier och Guldklave vinnare 2022.
Christian har alltid brunnit för dansbandsmusiken och på senare år även släppt egen musik på Spotify.

Han är flitigt anlitad som konferencier på flera evenemang som bl a Ålands Dansbandsfestival och Terjes Dansegalla på Grand Canaria.

 

Under Dansveckan i Nerja är det Christian som drar igång danskvällarna, och han kommer också göra reportage med både deltagare och musiker för att sprida veckans dansglädje på sociala media. 

Valbara utflykter

Vi erbjuder flera valbara utflykter med svenska reseledare. Besök fantastiska palatset Alhambra i Granada, prova vin uppe i Sierra Nevada, smaka exotiska frukter och odlarens egen grillbuffé på en lokal ekologisk fruktodling, vandra längs klippkanterna på den beryktade Caminito del Rey eller åk till utsiktsplatsen mot Afrika, brittiska Gibraltar! Det kommer finnas något för alla, här kan ni läsa mer om utflykterna och boka dem vartefter de publiceras i vår kalender. Alla med Danspass har 5€ rabatt/person/utflykt med bokningskoden dans2023

Varje dag finns guidade turer på engelska i de berömda grottorna Cuevas de Nerja, bokas på plats.

Workshops & kurser

Workshops och kurser blir bokningsbara för alla med Vecko-Danspass den 1 april, ni kommer få email lördag morgon. Först till kvarn, begränsat antal platser. Platser kvar kan bokas av andra från den 1 augusti.

Här presenterar vi ledare för flera olika danskurser och prova på workshops - vi önskar dem varmt välkomna till Nerja! Anmälan öppnar 1 april för de som bokat Veckodanspass eller paketresor. Har du bokat Danspass eller Paketresa så får du ett mail när något nytt presenteras eller blir bokningsbart. Se detaljerat program för tider, pris, anmälan.

Erika Lundby, Happy Dance

           
               

Erika Lundby pose Dansveckan BokaNerja
Dansveckan i Nerja inspirationsbild
Dansveckan i Nerja inspirationsbild2
Dansveckan i Nerja Christian
Christian Andersson Dansbandsidan Dansveckan i Nerja

Erika är utbildad dansledare och ägare till dansskolan Happy Dance. Hon har haft många populära kurser, såväl runtom i Sverige som utomlands. Erika håller också ledarutbildningar och är utbildad PhD i socialt arbete.

Erika Happy Dance Dansveckan i Nerja
Dansveckan i Nerja inspirationsbild3

I Nerja får du bl a möjlighet att prova på Burlesque Inspiration, som är ett unikt kurskoncept där Erika använder dansen för att lära dig våga ta plats, utvecklas och uppskatta dig själv.

Det blir även  kurser i modern Fox för både nybörjare och vana dansare. Tillsammans med Happy Dance kommer du jobba med kreativitet, dansglädje och roliga turer som passar bra för kvällens socialdanser!

Måndag 22/10, Fox Grundkurs: Fox basic, Fox föra-följa, Fox enkla och roliga turer, Fox känsla och musikanpassning. Prova på West Coast Swing. 

Tisdag 23/10, Fox Fortsättning / Next Level. För vana dansare.

Burlesque Inspiration, kreativitet, stolthet och dans!

För tider och anmälan, se detaljerat program här.

Magnus "Mange" Englund, Östersunds Bugg & Rock'n Roll

 

 

 

 

 

Mange är 49 år gammal, har dansat sen han var 11 år och även tävlat under många år fram till 2007. 
Fortsatt med dans socialt och håller kurser i bugg och foxtrot. 
Mange dansar gärna bugg, foxtrot, Lindy hop, och dom flesta gammeldanser. Sen håller han på att försöka lära sig argentinsk tango "på äldre dar"! På Dansveckan Nerja håller han tillsammans med danspartner i några kurser Bugg, både Nybörjare och Fortsättning, och lite överraskningar!

För tider och anmälan, se detaljerat program här.

Magnus Englund Dansveckan i Nerja
Magnus Englund Foxtrot Dansveckan i Nerja

Mia & Stig Wolfgang, Kalmar

 

 

 

Smålands energiknippen Mia och Stig Wolfgang kommer till Nerja för att hålla igång deltagarna på Dansveckan med både nybörjarbugg och härlig motion i den fantastiska naturen runt Nerja! Mia är licensierad PT, löpnings- och hälsocoach och driver företaget Hälsostark i Kalmar. Stig är gammal SM-guld vinnare i bugg och båda älskar att cyklar och köra triathlon. Tillsammans kommer de sprida dans- och motionsglädje omkring sig under veckan och ge alla extra energi! 

För tider och anmälan, se detaljerat program här.

mia stig cykel
Mia o Stig dans
Mia gym
Dansveckan i Nerja inspirationsbild4

Prova på
Salsa och Flamenco!

Testa på salsa eller Flamenco under dansveckan i Nerja - se program

Fästpunkt 4

Nerja & Boende

Nerja

Soliga Nerja - den lilla orten med den stora charmen! Nerja är en mysig liten spansk kuststad ungefär en timme från Malagas flygplats. Här råder ett så kallat mikroklimat, med svensk sommar året runt. Hit reser man enklast med något av alla direktflyg till Malaga. Från Malaga kan man åka taxi (från ca 70 euro), ta buss eller hyra en bil för att ta sig till Nerja. Staden är levande året runt tack vare sitt läge och den ständiga skaran av turister som vill upptäcka den här pärlan. I Nerja bor och lever ca 20 000 spanjorer sina liv, vilket gör att staden är levande och lika trevlig att besöka året runt! Nerja skiljer sig från många av de andra orterna på den spanska solkusten genom att man nästan helt saknar hög bebyggelse. I stadskärnan är finns det bara två- och trevåningshus, många är flera hundra år gamla. Tänk Visby - vindlande gränder, mysiga restauranger, cafér och tapasbarer och små butiker, kombinerat med flera härliga stränder.

Hotel Toboso Chaparill

Hotel Toboso Chaparill centralt i Nerja är vår bas under Dansveckan. Här spelar Callinaz på kvällarna i Ballroom, och runt omkring finns restauranger, klubbar och pubar att pusta ut på mellan danserna. Vi har reserverat alla lediga dubbelrum och enkelrum, som du kan boka i våra paketresor. Familjehotell beläget i centrala Nerja, 300 meter från stranden och bara några minuters promenad från Balcón de Europa och Gamla Stan. Hotellet har en liten utomhuspool och takterass med solstolar, en bekväm cafeteria med trädgård och en bufférestaurang med internationella rätter.

Hotel Perla Marina

Hotel Perla Marina ligger direkt vid havet, ca 500 meter från Hotel Toboso Chaparill. Här finns två pooler, restaurang och strandpromenad utanför som du kan gå längs med till flera fina restauranger

Lägenhetshotel &
Semesterbostäder

BokaNerja erbjuder även boende med självhushåll för upp till 6 personer på centrala, trevliga lägenhetshotell och i semesterlägenheter. Välj i bokningen mellan ett eller två sovrum (du kan även under "Övrigt" ange önskemål 3 sovrum), så skickar vi dig förslag på lediga lägenheter på bl a Nerjaluna, Toboso, Andalucia m fl! Eller kan du även välja fritt bland våra ca 40 härliga svenskägda Semesterboenden - boka i samma namn som paketresan så ordnar vi det i din bokning inför slutbetalning (klicka på bilden/länken)

bottom of page