top of page
Bokningsvillkor

Din trygghet kommer först!

BokaNerja är en stabil, välrenommerad och trygg resebyrå för alla parter. Vi har sedan 2004 ett gott samarbete med hotell, lägenhetshotell och privatägda semesterbostäder runt Nerja, och arrangerar paketresor med t ex transfer, utflykter, kurser och utbildningar, flyg och boende.


Vi har spansk resebyrålicens med motsvarande resegarantier som svenska resebyråer har hos Kammarkollegiet, dvs du är skyddad och får pengarna tillbaka om din resebyrå skulle gå i konkurs. Vi följer också den europeiska paketreselagen, som alltid garanterar dig pengarna tillbaka om vi skulle tvingas ställa in en paketresa du bokat genom oss, och även ger dig utökade möjligheter att få pengarna tillbaka om du själv skulle behöva ställa in din resa.

 

Innan du bokar är det viktigt att du för din trygghet läser igenom våra bokningsregler, och att du har en fullgod reseförsäkring. Generellt gäller att en inbetalad reservationsavgift till oss inte kan återbetalas, utan den är grunden och tryggheten för alla parter i vårt gemensamma avtal om en kommande resa. I flera fall är dock din bokning ombokningsbar ända fram tills dess att slutbetalning görs. Läs mer om gällande avbokningsregler för respektive bokning.           

Som resebyrå så organiserar BokaNerja paketresor som ger en högre grad av säkerhet för kunden jämfört med om man själv köper flyg och boende separat.

En paketresa behöver inte vara en gruppresa utan om avtalet med resebyrån innebär att du köper flyg och boende plus eventuellt transfer, utflykter etc. så är det en paketresa och vi följer då EU:s paketreselag. Att köpa genom en resebyrå innebär dessutom ofta bättre betalnings- och avbokningsvillkor. Här hittar du våra resebyråcertificat och resegarantier.

Bokningspolicy Boende

Genom BokaNerja så betalar man vid bokning enbart en reservationsavgift på boendet (30%) samt hela kostnaden för eventuella flygbiljetter. Flygbiljetter och reservationsavgift återbetalas inte vid eventuell avbokning. Resterande faktureras drygt 2 månader innan avresa med betalning senast 30 dagar innan resan. Fram tills den betalningen ska ske kan man avboka resan utan ytterligare kostnader och det behövs inga läkarintyg. Erlagda avgifter betalas dock inte tillbaka.

Bokningspolicy Paketresor

Vid paketresor som yogaresor, vinterresor, Dansveckan mm med gruppflyg, debiteras en reservationsavgift på 300€ vid bokning, och slutbetalning är senast på arrangemanget angivet datum. Reservationsavgiften kan ej återfås vid avbokning. Reservationsavgift och erlagda kostnader återbetalas däremot alltid om arrangemanget ställs in av oss, eller det finns en reseavrådan från UD vid resetillfället, kraftig smittspridning på resmålet eller liknande Force Major-omständighet efter bokat ankomstdatum. Se till att ha en reseförsäkring som täcker dina behov vid t ex egen avbokning eller sjukdom. Här kan du läsa mer om paketresor och paketreselagen.

 
Reseförsäkring - sjukdom mm

Om avbokningen beror på sjukdom så brukar istället den kostnaden alltid ersättas av den reseförsäkring som vi alltid rekommenderar er att ta. Har ni en bra hemförsäkring med resedel så kan det räcka.

Vill man vara försäkrad mot kostnader i samband med avbokning av annan anledning än sjukdom så samarbetar vi med marknadsledande Europeiska som har bra både avboknings- och reseförsäkringar. Observera försäkringsbolagens speciella regler kring Covid19 - kolla upp vad som gäller med ditt försäkringsbolag!

Vid sjukdom eller annan avbokning du gör själv så gäller alltså att bokningsavgift och ev slutbetalning måste återfås via din egen reseförsäkring.

 

Bokningspolicy Flygbokning.

Eventuella tillfälliga bokningsregler gäller ej flygbokningar, här hänvisar vi alltid till respektive bolags regler, av- och ombokningsvillkor. Ingår flygbiljetten i en paketresa, se villkor under paketresa.

 

Bokningspolicy Utflykter

Bokade utflykter fullbetalas direkt vid bokning. De går ej att avboka eller återfå vid sjukdom eller att man inte är i tid till utflykten. Endast om vi ställer in utflykten betalas erlagt avgift tillbaka eller ersätts med likvärdig utflykt.

Bokningspolicy Gruppresor

För konferens-, företags-, klass- eller föreningsresor och liknande skickas alltid detaljerade bokningsvillkor i samband med bokningen.

Covid19 - trygghetsgaranti

Alla våra gäster som drabbats av bokningar under perioder av pandemin 2020-2021 då det varit omöjligt eller inte säkert att resa har fått boka om kostnadsfritt till senare ankomstdatum. Under perioder av samhällsfarlig smittspridning eller andra vid bokningstillfället okända Force Major-liknande händelser eller direkta Covid19-restriktioner 2022 gäller också fri ombokning. 

Även under den kaotiska perioden våren 2020 med total lockdown så tog vi hand om alla våra gäster på plats, ordnade tillfälligt boende till de som behövde och hjälpte dem hem under ordnade former. Alla som hade bokningar inom tiden för svenska UD:s reseavrådan våren 2020 har fått flytta fram sin resa eller fått alla pengarna tillbaka.

Alla de som varit hos oss i Nerja under pandemiåren har haft tillgång till oss och vårt nätverk i Nerja för alla frågor och situationer som kan uppstå. Vi har under många år arbetat med extra service för din trygghet, som vi kallar NerjaCare. Vi samarbetar bl a med en av Spaniens största privata läkar- och sjukhusgrupp, Vithas Salud i Nerja och kan därför erbjuda heltäckande medicinsk assistans; läkarcentral i Nerja, hembesök av läkare, ambulans vid akuta tillstånd, Covid19-tester, och vid behov specialistvård på deras sjukhus i Malaga. Alla våra gäster får VIP-kort till snabb privatvård i Nerja. Du reser tryggast med vår resebyrå.

Viktig information

BokaNerjaLOGO2020_FB_profil (1).png

BOKNINGS-

VILLKOR

LÄS MER

BokaNerjaLOGO2020_FB_profil (1).png

COVID19 /

LOKALA RESTRIKTIONER

LÄS MER

BokaNerjaLOGO2020_FB_profil (1).png

PAKETRESOR

&

RESEGARANTIER

LÄS MER

BokaNerjaLOGO2020_FB_profil (1).png

GDPR

POLICY

LÄS MER

bottom of page