top of page
COVID19 / LOKALA RESTRIKTIONER I NERJA

Alla BokaNerjas boenden är godkända och omfattas av den gratis försäkring som Andalusiens Turismmyndighet har skapat mot Covid19-händelser 2021.

Är du inte skriven i Spanien så omfattas du automatiskt av denna som turist hos oss.

Läs mer här

Andalucia_Covid19_Insurance.png

Just nu gäller 

Håll dig uppdaterad via officiella källor. Information och uppgifter om t ex högriskländer/områden uppdateras löpande. Mer information om detta, lokala restriktioner mm: https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/spanien/reseinformation/l%C3%A4gesbild-och-reseinformation-covid-19/

Särskilda inresebestämmelser, vad gäller Nerja/Malaga? Från och med den 7 juni ändrades reglerna för inresa i Spanien. Nu räcker det med att fylla i hälsodeklarationen om du reser från ett icke-högriskland/område, då behövs inget test.

 

Reser du från högriskland/område behöver du fylla i hälsodeklarationen och dessutom ETT av dessa:


- bevis på komplett (2 doser) vaccination mot covid-19 genomförd senast 14 dagar före inresa (t ex EU:s Covidbevis, "Vaccinpass", hämtas här https://covidbevis.se/vaccinationsbevis-web/ )


- ELLER ett negativt testresultat i NAAT-test (t.ex PCR) eller av EU godkänt antigentest (max 48 h gammalt vid inresa). Ett så kallat "snabbtest" räcker alltså, gör det tidigast 48 timmar innan din flygavgång. Mycket billigare än PCR-test. Sök t ex på din ort+reseintyg+antigentest så hittar du flera ställen där du kan göra detta. Finns även på flygplatserna, men förbokning kan behövas!


- ELLER ett intyg på genomgången covid-19 infektion max 180 dagar gammalt. Intyget får vara utställt tidigast 11 dagar efter att covid-19 infektion bevisas i Naat (PCR) test. Max 180 dagar får ha gått sedan testet togs.


Från och med den 26 juni upphävdes munskyddstvånget utomhus i Spanien, så länge du kan hålla en social distans på 1,5 m.  Kravet om att bära munskydd inomhus kvarstår. Spanska myndigheter rekommenderar att alltid ha munskydd med sig då det kan uppstå situationer utomhus där distansen ej kan hållas.

Grundläggande kring av- och ombokning på våra resor, vad gäller: 

Så länge inte UD avråder från att resa till Malaga-regionen, och smittspridningen är låg, så gäller våra vanliga avbokningsregler. Läs mer om avbokningsregler och vårt COVID19-trygghetspaket här.

Om UD avråder från resa till ett land eller vid lockown/smitthärd, så kan du som har bokat en paketresa ha rätt att få pengarna tillbaka om du inte vill resa. Om vi ställer in din paketresa får du ALLTID pengarna tillbaka enligt paketreselagen. Följ UD:s rekommendationer och råd, och läs mer om dina rättigheter hos KO:

https://www.facebook.com/udresklar

https://www.swedenabroad.se/sv/utlandsmyndigheter/spanien-madrid/

https://www.hallakonsument.se/corona-dina-rattigheter/dina-rattigheter-som-konsument/coronaviruset-utrikes-resor/

Följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer vid resor: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/om-du-planerar-att-resa/

Hur vet man vad som gäller i just Nerja?

Det har varit mycket frågetecken och diskussioner under pandemin i olika forum om vad som gäller i Spanien egentligen. Är turister välkomna? Vilka områden är inte så drabbade av Covid19? Anledningen till förvirringen och svårigheten att hitta korrekt information är att svenska UD i Madrid oftast förmedlar generell information från spansk riks-nivå, men att olika regler har gällt i olika autonoma regioner, provinser och kommuner. Vi koncentrerar oss därför här enbart på vad som gäller i Nerja/Malaga/Andalusien.

I hela Spanien finns det 17 autonoma regioner, indelade i 50 provinser, och över 8100 kommuner. Nerja är en egen liten kommun i utkanten av provinsen Malaga, som tillhör Andalusien (spanska: Andalucía), en region i södra Spanien. Andalusien är den mest befolkade (ca 8,4 miljoner invånare) och näst största av Spaniens sjutton autonoma regioner. Huvudstad i regionen är Sevilla. Här finns 8 provinser och 771 kommuner. Huvudnäringen är turism, inte minst längs kusten där Nerja ligger, precis på gränsen mellan Costa del Sol och Costa Tropical.

Till spaniens huvudstad Madrid är det ca 50 mil från Nerja, och tar ca 5-6 timmar med bil eller tåg. Madrid har varit hårt drabbat av Covid19, och flera regler i provinser och kommuner på Costa del Sol har syftat till att hindra smitta genom att "hålla Madrid-borna" borta.

En del regler bestäms som sagt centralt, en del i de olika regionerna, och en del lokalt i kommunerna.

 

Här är uppdateringar från myndigheterna i Andalusien om Covid19.
https://www.andalucia.com/health/coronavirus

Här finns Nerja kommuns information:https://www.nerja.es/el-ayuntamiento-recuerda-que-andalucia-sigue-cerrada-por-el-coronavirus/

Löpande uppdateringar gällande restriktioner mm i Nerja - sammanfattningar av oss:

21-07-01: Restauranger öppet till 24, nattklubbar till 02. Munskydd inomhus, och utomhus om du inte kan hålla 1,5 meters distans.

21-03-30

Friska turister är varmt välkomna till Nerja och Malaga flygplats. Krav på PCR-test för svenska resenärer och hälsointyg gäller fortfarande. Restriktioner i korthet på plats just nu - fri rörlighet inom Malaga-regionen, munskydd när du går ut, handsprit överallt, restauranger öppna till 22.30 och mellan 23-06 ska du hålla dig hemma. Annars normalt vardagsliv för både bofasta och turister!

21-01-04

Friska turister är varmt välkomna till Nerja. Krav på PCR-test och hälsointyg gäller fortfarande. Mer info nedan, eller hör av dig till oss för information om aktuellt läge!

Aktuellt smittläge i Andalusien - diagram/trender/statistik.

Om du följer länken nedan och går längst ner på sidan där det står "Abla" så kan du välja "Nerja" på kommunnivå istället och se antal smittade senaste 7/14-dagarna.
https://www.juntadeandalucia.es/institutodeestadisticaycartografia/salud/COVID19.html

20/11/09

Efter vårens lockdown har Nerja ända sedan maj varit öppet för turism. Men på grund av "andra vågen" nu i hela Europa och försök att hindra smittspridning kommer alla kommuner i Andalusien att ha perimeterkarantän från och med midnatt idag 9:e fram till 23:e november. Det innebär att du bara kan korsa kommungränserna (t ex mellan Malaga och Nerja) med giltigt skäl som jobb, utbildning mm. Även transfer från flygplats till semesterboende är tillåtet - men sedan gäller naturligtvis de lokala reglerna. Det införs även skärpningar av restriktionerna: t ex utegångsförbud kl 22-07, och barer/restauranger tvingas stänga kl 18.00. 
Vi tar hand om de gäster vi har här i Nerja, och hoppas att dessa restriktioner släpper 24 november. Men läget nu är ovisst, regeringen och de 17 regionerna kommer utvärdera var 14:e dag.
 

 

20/10/30

Nationellt nödläge utlyst 29/10 till 9/11

 

Flera gränser i Andalusien stängs för in/ut-resa, men eftersom Malaga och Nerja klassats i den lägsta risknivån och ingen sk "Perimeterkarantän" gäller i kommunerna, så är flyg till Malaga och transfer till Nerja tillåtet även under denna period. Det är i skrivande stund även tillåtet att åka transfer nattetid, boka vår transfer här. Regler och riktlinjer kan dock snabbt förändras, hör av dig till oss för aktuell information.

 

Här en förklaring till de olika zonerna med olika restriktioner:
https://www.diariodesevilla.es/andalucia/Niveles-Covid-19-distritos-sanitarios-Andalucia-segunda-ola_0_1514849043.html


Här finns Nerja kommuns information:
https://www.nerja.es/el-ayuntamiento-recuerda-que-andalucia-sigue-cerrada-por-el-coronavirus/

 

20/10/11

Våra gäster här just nu känner sig tryggare än i Sverige. Om du också känner dig trygg med att resa, välkommen till oss! Se över din reseförsäkring, följ lokala rekommendationer, håll avstånd och tvätta händerna.

Här är ett långt Facebook-inlägg om läget av ägarna Tuva & Timo

20/10/01

Vår region har klarat sig bra från smitta, men eftersom "andra-vågen" pågår över hela Europa och lokala smitthärdar blossar upp så är resandet lågt. Nerja är öppet, men ovanligt tomt på människor. Flera hotell och en del restauranger väljer att slå igen några månader nu när det dessutom är lågsäsong, en del ända fram till påsk 2021. 

 

Vårt fina lägenhetshotell Nerjaluna och alla privata boenden är öppna för uthyrning, vi finns på plats här i Nerja för dig som vanligt! Under oktober 2020 - januari 2021 är vårt kontor på Calle Granada öppet för bokade besök och ankomster/incheckningar. Hör av dig till oss för aktuellt läge och bokningar!

 

Följ oss på Facebook och Instagram för rapporter om livet i Nerja och oss <3 

20/07/01

Nerja är öppet, vårt kontor är öppet! Vardagar 10-14 tills vidare. Välkommen, tack för allt stöd under Corona-krisen.

 

20/04/12

Nästan en månad har gått med "lock-down" i Spanien, och stora delar av världen. Pandemins följder är just nu oöverskådliga. Följ aktuell situation via t ex

https://www.swedenabroad.se/sv/utlandsmyndigheter/spanien-madrid/

Covid19 håller världen i ett järngrepp. För några veckor sedan jobbade vi stenhårt här i Nerja med att hjälpa alla våra gäster att ta sig hem till Sverige. Fortfarande pågår ombokningar och återbetalningar för inställda resor och utflykter - vi ber om tålamod i denna process. Inget fungerar som vanligt med t ex flygbolagen, det är hög arbetsbelastning och vi inväntar besked om statliga insatser gällande paketreselagen i denna extrema situation. Vår lilla resebyrås kontor på Calle Granada 62 är stängt så länge spansk lag föreskriver detta och tills vi har er gäster tillbaka. Vi finns självklart här för dig på mail hela tiden, och telefon vardagar 10-16.

Här i Nerja är lockdown/karantän prel förlängd till 10/5. Spanien planerar att gradvis släppa på karantänen.

Vi lider med alla drabbade människor och verksamheter, här och världen över. Men håll ut ❤️

Det ska vi göra, det kommer bättre tider! Ta vara på det lilla i vardagen, sprid kärlek och omtanke. Och våga drömma dig hit till Nerja igen!

Enligt våra ordinarie avbokningsregler så får man aldrig tillbaka reservationsavgiften. Men i denna extrema situation, så gäller under hela perioden då svenska UD avråder för resor (just nu 14/3-15/6) att de med ankomstdatum under denna period, har fri ombokning till ankomstdatum senast 15 juni 2021 och alltså har hela reservationsavgiften tillgodo. Detta följer spanska regeringens rekommendationer.

För återbetalningar enligt paketreselagen, eller återbetalningar av flygbiljetter - kontakta oss.


Boka Nerja ändrar tillfälligt sina ombokningsregler pga Covid19 - full trygghet med fri ombokning.

Alla våra boenden som bokas under perioden 12 april - 1 juni 2020 är fullt ombokningsbara utan kostnad. Bokar du t ex midsommarresan nu eller din vinterresa, men sedan gör världssituationen, flyg eller lagar och regler i Sverige eller Spanien kring Covid19 att du inte kan komma, så får du gratis boka om ditt boende till ett annat tillfälle under 2020-2021.

Dessutom ändrar vi under hela 2020 till full betalning senast 10 dagar innan ankomst istället för normala 30 dagar, så vi tillsammans kan avgöra om du tryggt kan komma till oss innan betalning.


Vid sjukdom eller annan avbokning pga läkarintyg så gäller som vanligt att bokningsavgift och ev slutbetalning återfås via din egen reseförsäkring.


Våra nya regler gäller ej flygbokningar, här hänvisar vi till respektive bolags regler. Bokningsbara utflykter till sommar och höst återkommer vi till förhoppningsvis i början av juni.


 

20/03/15

Nerja har från och med idag, som ett led i att hålla smittspridning fortsatt borta, utegångsförbud för "ej nödvändiga ärenden". Svenska UD la igår eftermiddag på sin hemsida en avrådan om resor till samtliga länder, som gäller fram till den 14 april.

 

20/03/14

Med anledning av nyheter idag i Sverige om att ”hela Spanien i karantän” - det är medias ordval av att presidenten IGÅR deklarerat nationellt nödläge (högsta beredskap som vi säger i Sverige). Det innebär att väldigt mycket stängs ner i 14 dagar som en säkerhetsåtgärd för att hindra smittspridning inom landet. Nerja kommer ha stränder, kulturhus, parker, skolor, besöksmål, de flesta restauranger mm nerstängt som en förebyggande åtgärd för att hindra spridning. Alla uppmanas hålla sig hemma. #stayathome Vår information är att flyg hem till Sverige går som planerat. Vi har vårt journummer öppet för frågor (lämna telefonnummer så ringer vi upp) och för resenärer som är här kommer vi ha ett informationsmöte kl 13 imorgon söndag för vår Vinterresegrupp som ska hem på måndag, och extraöppet av Resebyrån imorgon söndag kl 14-16. Ett nytt tal av presidenten hålls imorgon kl 10.30. Läget ändras naturligtvis snabbt, vi jobbar varje timme på att ha aktuell och korrekt information.

 

 

20/03/12

Utifrån nya Corona-direktiv idag från lokala spanska myndigheter och en egen säkerhetsbedömning för våra gäster och personal, så tvingas vi tyvärr att från och med imorgon 13/3 ställa in alla våra utflykter nu under mars & april. Alla anmälda kommer att få pengarna tillbaka. Bokar du under mars & april in utflykter till längre fram i år så har du fri av- eller ombokning fram till 14 dagar innan utflykten. Detta ersätter våra ordinarie avbokningsregler för alla utflykter under perioden 20-03-13 - 20-04-30.

 

20/03/11: Coronaviruset påverkar nu såklart alla i hela världen på olika sätt. Här skiner fortfarande solen, livet i Nerja rullar på så gott som vanligt (förutom att handspriten är slut på apoteken, precis som i Sverige..), och vi här på kontoret på Calle Granada 62 svarar löpande på dina frågor kring din resa och vistelse här i Nerja.

 

Just nu är det ingen hög smittrisk här i Malaga-provinsen. Här kan du följ situationen lokalt i Spanien, med antal smittade på en karta och vilka orter där konstaterade smittade finns mm. De fall som upptäckts hittills i och på andra sidan Malaga, handlar om personer som varit i Italien, och deras familj/vänner som smittats. Hur viruset smittar och hur du bäst skyddar dig kommer det hela tiden ny forskning och råd om.

 

https://www.rtve.es/noticias/20200311/mapa-del-coronavirus-espana/2004681.shtml

 

https://www.swedenabroad.se/sv/utlandsmyndigheter/spanien-madrid/

 

Grundläggande kring av- och ombokning på våra resor, vad gäller: 

Så länge inte UD avråder från att resa till Malaga-regionen, så gäller våra vanliga avbokningsregler. Se nedan. Om UD avråder från resa till ett land, så kan du som har bokat en paketresa ha rätt att få pengarna tillbaka. Följ UD:s rekommendationer och råd t ex här på Facebook:

https://www.facebook.com/udresklar

 

Våra utflykter körs tillsvidare som vanligt. Så länge det inte finns konstaterade fall i Nerja-området eller uppenbar risk för smittspridning, så bedömer vi att det inte finns varken säkerhetsmässig anledning, eller att ekonomiskt drabba lokala leverantörer som våra utflykter är viktiga inkomster för. Blir det några ändringar framöver så kommer ny information här, och alla anmälda mailas. Avbokningsregler för utflykterna hittar du här: https://www.bokanerja.se/vara-tjanster/utflykter/bokningsbestammelser/

Bokningsbestämmelser, BokaNerja

Bokningsbestämmelser. Bestämmelser för utflyktsbokningar. Alla bokningar görs i BokaNerjas onlinebokning. Önskar ni hjälp med bokningen så får ni det på vårt försäljningskontor som är öppet mån-fre 10-16 och lördag 10-14.

www.bokanerja.se

2020-02-27

BokaNerja följer självklart utvecklingen kring Coronaviruset. Det finns inga sjukdomsfall alls just nu i Malaga-regionen, och alla resebolags vanliga avbokningsregler gäller. Här i lilla Nerja är allt precis som vanligt och solen skiner. Är du ändå orolig inför din resa, så rekommenderar vi dig att liksom oss följa information från myndigheterna. Coronaviruset klassas just nu som en variant av ett influensavirus, men en ny sort som vi människor inte hunnit bygga resistens mot, och därför smittas man lättare. Det smittar genom sk droppsmitta. Att bara andas luften i ett flygplan eller gå på allmänna toaletter kan alltså inte smitta enligt uppgift från Folkhälsomyndigheten.
 

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/smittsamma-sjukdomar/coronavirus/fragor-och-svar-om-nytt-coronavirus/
"I nuläget vet vi att coronavirus sprids genom kontakt mellan människor eller genom hostningar och nysningar, så kallad droppsmitta."
"En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor. Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt."
"Munskyddet skyddar inte dig som är frisk mot smitta. Den som är sjuk kan dock till viss del skydda omgivningen från vätskepartiklar vid till exempel hosta och nysningar."
 

Vill du ha svenska myndigheters senaste rekommendationer så kan du t ex följa denna Facebooksida:
https://www.facebook.com/udresklar

Viktig information

BokaNerjaLOGO2020_FB_profil (1).png

BOKNINGS-

VILLKOR

LÄS MER

BokaNerjaLOGO2020_FB_profil (1).png

COVID19 /

LOKALA RESTRIKTIONER

LÄS MER

BokaNerjaLOGO2020_FB_profil (1).png

PAKETRESOR

&

RESEGARANTIER

LÄS MER

BokaNerjaLOGO2020_FB_profil (1).png

GDPR

POLICY

LÄS MER

bottom of page