spanish flag svenska flaggan english flag danish flag free wifi internet
“Hemtrevligt med bästa servicen”
shadow

Nerja

Nerja är den absoluta pärlan utefter kusten i Spanien. Här kan ni få hjälp med allt ni behöver av den lokala resebyrån och bokningscentralen BokaNerja. Förutom att den här delen av Costa del Sol är mikroklimatiskt gynnad och statistiskt har bland Europas absolut bästa klimat så finns det ett antal faktorer som placerar Nerja i topp. Det är en oerhört vacker natur med dramatiska berg vars utlöpare skär ända ner till vattnet. Detta gör att det inte är milslånga opersonliga stränder utan ett antal bukter med skyddade sandstränder på mellan 150-700m.

Nerja har bland Europas bästa klimat!

Kanske är det också därför som Nerja inte ser ut som alltför många exploaterade semesterorter med en lång rad höga hotell och nattklubbar längs stranden. I Nerja härskar vitslammade husväggar, palmer, blomstergrupper och smidesjärn. Nerja är alltså fortfarande en genuin liten och vacker andalusisk stad och befolkningen lever ett riktigt liv, somliga traditionellt som fiskarna på stranden, de små svartklädda tanterna och fruktförsäljarna men lika mycket finns det moderna ungdomar och yrkesmänniskor. Genomgående så uppfattas befolkningen i Nerja som oerhört vänlig och välkomnande. Man har inte så bråttom utan har alltid tid för en pratstund. Utlänningar märker det först på att bilarna stannar så fort man närmar sig ett övergångsställe eller när någon måste lasta ur sin bil och fem andra bilar snällt väntar bakom utan att bli irriterade. Tutar en bil så är det istället oftast för att föraren hejar på en kompis.

Läs artikel om Nerja

Nerja står alltså ut som den oförstörda och vackra lilla andalusiska staden vid havet. När resetidningen Vagabond gjorde ett reportage om städerna längs Solkusten så var det ENBART NERJA som fick 5 stjärnor.

Det som byggs nytt görs i traditionell stil med låga hus och staden är mycket fräsch och vacker. Det stora antalet renhållningsarbetare känns lätt igen på sina gröngula dräkter och staden är ren och välstädad. Det finns alltså inga mastodontiska hotell men ett tillräckligt antal mindre för att rymma en turism som kommer från hela världen. Detta innebär en internationell stämning med bra restauranger, uteserveringar och pubar, vilket samtidigt gör det väldigt enkelt att vara.

Ett känt riktmärke och centrum av staden är den sk. Europabalkongen, en medeltida försvarsanläggning och utlöpare i havet som på 1800-talet byggdes om till flaneringsstråk. För den historiskt intresserade så har Nerja varit bosatt av såväl fenicier, kartager, romare som morer som alla har lämnat sina spår.

Nerjas grottor

Här finns också Europas största grottsystem, en magisk upplevelse med stora salar och bl.a. världen största kolonn. Totalt ca 700m men mer hittas fortfarande. Det är 20 grader i grottorna året om man går runt den del som visas på 30-40 minuter. Även om man tycker att man har sett stora grottor förut så blir de flesta klart imponerade.

 

 

Tipsa om den här sidan på  facebooktwitter
BokaNerja, c/Granada 62, 29780 Nerja (Malaga), +34 952 52 0467, [email protected]     Sitemap
banner