spanish flag svenska flaggan english flag danish flag free wifi internet
“Hemtrevligt med bästa servicen”
shadow
 

Ronda

Välkomna med på en dagsutflykt till ett av de populäraste utflyktsmålen i Andalusien. Ronda är en gammal traditionell morisk stad men samtidigt väldigt spektakulär och oerhört vacker. Som en av stadens mest kända innevånare Orson Welles sa “A man does not belong to the place he was born in, but to the place he chooses to die.” Även Ernest Hemingway spenderade många somrar här där han ofta besökte den berömda och en av Spaniens äldsta tjurfäktningsarenor. Ronda stoltserar även med flera sevärdheter varav en av de mest kända är bron över avgrundsklyftan. Vi avslutar med generös och speciell vinprovning på en charmig bodega.

Den vackra färden upp i bergen till Ronda tar några timmar så vi kommer att stanna längs vägen för en kaffe och bensträckare.

Efter ca 180 km kommer vi fram till Ronda, som är en gemytlig liten stad där det bor ca 37 000 invånare. Ronda är känd för att vara konstnärernas och författarnas stad för den inspiration som den spektakulära staden erbjuder.

Först får man tid att strosa på egen hand och äta lunch. Staden är stämningsfull och det finns många smågator, torg och utsiktsplatser. Vill du shoppa hinner du det innan siestastängningen. Och varför inte ta chansen och besöka ett specialmuseum, det enda i sitt slag, med allt om Andalusiska banditer!

Sedan möter vi Alfredo, vår kunnige, lokala guide som visar runt. Vi går till Spaniens äldsta och mycket vackra tjurfäktningsarena med ett fint museum som hör till. Inträdet ingår i utflyktskostnaden. Vi fortsätter till de kända broarna, och här häpnar man vid den välkända ravinen som de 3 broarna knyter ihop. Broarna började byggas för över 2000 år sedan, den äldsta under romartiden och bygget fortsatte sedan under den moriska eran. Den nya bron byggdes under 1700-talet av spanjorerna. Vi passerar även den vackra gamla kyrkan och Casa Bosco med viduderlig utsikt. Rundvandringen avslutas på en charmig bodega med väldigt speciell vinprovning - medan vår värdinna berättar om de olika vinerna, serverar man sig själv så mycket man vill ha från vinfontänen och de olika tunnorna, såväl vita och röda viner som starkviner. Efter denna gemytliga avslutning bär det av hem till Nerja igen.

Svensktalande reseledare följer med under hela resan. Guidningen i Ronda sker på engelska.


Pris 81€/person inkl. transfer, guidning och inträde till

tjurfäktningsmuseet samt generös vinprovning på bodega.

Bokningsbestämmelser

Bildgalleri

BokaNerja, c/Granada 62, 29780 Nerja (Malaga), +34 952 52 0467, [email protected]     Sitemap
banner