spanish flag svenska flaggan english flag danish flag free wifi internet
“Hemtrevligt med bästa servicen”
shadow
 

Romdestilleriet

Är du en romälskare och önskar få med dig hem ett unikt rom-exemplar av Ron Montero? Eller älskar du god mat i trevlig miljö och spännande lokalhistoria? Då är detta utflykten för dig! Vår rom-utflykt bjuder på en helhetsupplevelse av sockerrörets historia, hur rommen tillverkas och hur det ska smaka. Vi kommer att åka runt i Motril för att erbjuda er en riktig smakupplevelse för alla era sinnen.

Vi åker från Nerja och beger oss till Motril via vår vackra kustväg. Efter en timmes bussfärd är vi framme på sockerrörsmuseet i Motril för att få oss en bättre uppfattningen om sockerrörets historia här i Andalusien, samt om hur plantan har odlats och skördats genom historien. 

När vi sedan känner oss lite hungriga åker vi in till en äkta argentinsk köttrestaurang där vi kommer att få våra magar mättade med en trerätters middag.

Efter att vi alla är mätta och belåtna tar vi oss till dagens höjdpunkt, Bodegan Ron Montero. Familjeföretaget har drivits av familjen Montero sedan uppstarten år 1963, och hela det lilla bryggeriet andas entreprenörskap och småskalig produktion med högsta kvalitet.

Familjen värnar om att dela med sig av kunskapen kring historia och tillverkning, och öppnar upp för oss med en speciell guidning. Här är därför det bästa stället att knyta ihop säcken med kunskapen vi har fått från museet och smakupplevelsen som maten bjöd på. Vi kommer att få se hur rom-processen går till, från planta till flaska samt smaka på slutresultatet. 

Vi kommer att hålla en liten romprovning för att ni ska få lära er hur man luktar sig till bra och dålig kvalité av rom och även för att ni ska kunna få känna att ni köper med er rätt rom hem. 

När vi alla känner oss nöjda med våra unika rominköp så beger vi oss hemåt till vackra Nerja.

Avresa från Nerja är klockan 11:00 och vi är tillbaka runt klockan 18:00

Pris: 79 € inkl, transfer, guidning, inträde på museum, lunch och romprovning på bodegan.

Bildgalleri

BokaNerja, c/Granada 62, 29780 Nerja (Malaga), +34 952 52 0467, [email protected]     Sitemap
banner