banner
shadow
 

Jerez

Jerez är essensen av Andalusisk kultur! Härifrån stammar tapas, sherry och flamenco. Dessutom finner vi här den berömda Kungliga Andalusiska Skolan för Ryttarkonst. Jerez har därför länge varit välkänt av Andalusienfantaster. Nu kan du också uppleva denna fascinerande stad som har så mycket att erbjuda!


Även om du inte tidigare hört talas om Jerez är du säkert bekant med sherry. Det är precis vad namnet Jerez betyder och staden är ett spanskt centrum för fin sherrytillverkning. Första dagen besöker vi därför den berömda bodegan Tio Pepe, familjeägd i generationer. Vi vandrar genom de svala vinkällarna och lär oss om konsten att tillverka vin, sherry och cognac av allra bästa kvalitet. Besöket avslutas med generös avsmakning av fyra olika sorters sherry ackompanjerade av läckra tapas.

Gillar du att titta på spanska ridskolan i TVs nyårssändning från Wienoperan? Jerez är centrum för andalusisk ryttarkonst och andra dagen kommer vi att imponeras av en dressyrshow av världsklass (gäller även den som normalt inte är så intresserad av hästar). Underbart vackra hästar med skickliga ryttare bedårar till vacker musik.

Flamencon har djupa rötter i Jerez, och vissa hävdar faktiskt att vi här finner dess vagga. Varför inte besöka det andalusiska flamencocentret? Och avsluta första dagen med en flamencoshow i kombination med tapas och vino fino? En fantastisk möjlighet insupa äkta spansk kultur.

I Jerez finns en mycket välbevarad fästning, Alcazar, från Almohadtiden (1140 - 1212), ett fascinerande mål för den historieintresserade. Speciellt känt är det oktagonala vakttornet med vidunderlig utsikt över nejden.

Den vackra katedralen är speciellt känd för sina strävpelare (flying buttresses) och intrikata takdekorationer. Kom ihåg att pröva trappan som inte leder någonstans……

Jerez är en genuin andalusisk stad som ännu inte invaderats av turister. Upplev den medan den fortfarande är oförstörd!

 

Inkluderat i respriset 229 € är: transport, hotell, middag dag 1, frukost dag 2, inträde till Bodega Tio Pepe och Kungliga Andalusiska Skolan för Ryttarkonst. Alex är din svensktalande reseledare för hela turen.

 

 Sista dag för bokning är 12:e januari

 

 

 

Bildgalleri

Planerade utflykter

BokaNerja, c/Granada 62, 29780 Nerja (Malaga), +34 952 52 0467, [email protected]     Sitemap
banner