spanish flag svenska flaggan english flag danish flag free wifi internet
“Hemtrevligt med bästa servicen”
shadow
 

Granada med Alhambra

Vi ordnar dagsutflykter med guidning på svenska i Alhambra. Med de nya motorvägarna upp till Granada så ligger detta spektakulära utflyktsmål inte mer än en dryg timmes resa bort. Alhambra är med på UNESCO:s världsarvslista och var finalist när världens nya sju underverk skulle utses. Det är Spaniens näst mest besökta sevärdhet med över 2 miljoner besökare per år. Du kommer att förstå varför.

Här bodde den moriske sultanen som styrde det högtstående arabiska väldet i Spanien. Inom varje vetenskap så var de klart överlägsna och det framgår till en del i detta palats från 1100-1300-talet. Det är inte bara palats och försvarstorn utan även större trädgårdar. Tänk bara en sådan sak som att ha springbrunnar och rinnande vatten överallt på 1300-talet.

BokaNerja har en svensktalande reseledare för hela turen. Vi säkrar inträdesbiljetter till Alhambra, vilket kan vara nog så svårt annars, och bokar även upp svensktalande guide; Mercedes eller Nicolas - med dom kommer historien till liv! Detta är en oförglömligt upplevelse!

Vi besöker också den charmiga gamla stan i Granada där vi finner inbjudande små restauranger,
intressanta historiska minnesmärken och exotiska butiker i de månghundraåriga, trånga små
gränderna.

Utflykten till Alhambra innebär att vi går mycket. Efter en tur brukar vi ha gått ca 15 km. Bra att veta är när vi går från och till Alhambra är det en brant och lång backe som skiljer staden Granada och Alhambra åt. Vi går därför upp eller ner för backen beroende på vart vi börjar turen.

En av våra mest populära utflykter som inte bör missas!


Pris: 81€/person inkl. transfer, reseledare, inträde och guide

 

Det blir allt svårare att få biljetter till Alhambra. Vi ansöker tre månader i förväg. Därför erbjuder vi nedanstående datum under förutsättning att vi tilldelas begärda inträdesbiljetter! Vi kan inte heller påverka vilken tid vi får för besök i palatsen, utan måste acceptera det vi får. Vissa utflykter har inträde i palatsen på förmiddagen och andra så sent som 16:30. Detta påverkar vilken tid vi åker på morgonen och när vi kommer tillbaka på eftermiddagen. Ca 1 vecka innan utflykten får ni mail med detaljerad information om just er utflykt.

Vi måste också registrera samtliga deltagares namn och ålder 15 dagar innan utflykten, så boka i god tid. Det är Alhambra som kräver denna registrering av deltagare så därför ber vi vid bokning om samtliga deltagares id-nummer (passnummer, körkort eller EU leg) och ålder vid besöket.

 

Bokningsbestämmelser

 

Bildgalleri

BokaNerja, c/Granada 62, 29780 Nerja (Malaga), +34 952 52 0467, [email protected]     Sitemap
banner