banner
spanish flag svenska flaggan english flag danish flag free wifi internet
“Hemtrevligt med bästa servicen”
shadow
 

Granada med Alhambra

Vi ordnar dagsutflykter med guidning på svenska i Alhambra. Med de nya motorvägarna upp till Granada så ligger detta spektakulära utflyktsmål inte mer än en dryg timmes resa bort. Alhambra är med på UNESCO:s världsarvslista och var finalist när världens nya sju underverk skulle utses. Det är Spaniens näst mest besökta sevärdhet med över 2 miljoner besökare per år. Du kommer att förstå varför.

Här bodde den moriske sultanen som styrde det högtstående arabiska väldet i Spanien. Inom varje vetenskap så var de klart överlägsna och det framgår till en del i detta palats från 1100-1300-talet. Det är inte bara palats och försvarstorn utan även större trädgårdar. Tänk bara en sådan sak som att ha springbrunnar och rinnande vatten överallt på 1300-talet.

BokaNerja har en svensktalande reseledare för hela turen. Vi  säkrar inträdesbiljetter till Alhambra, vilket kan vara nog så svårt annars, och bokar även upp svensktalande guide; Mercedes eller Nicolas - med dem kommer historien till liv! Detta är en oförglömligt upplevelse!

Vi besöker också den charmiga gamla stan i Granada där vi finner inbjudande små restauranger,
intressanta historiska minnesmärken och exotiska butiker i de månghundraåriga, trånga små
gränderna.

Utflykten till Alhambra innebär att vi går mycket. Dels är det en rejäl vandring inne på Alhambra men också längre bitar för att gå ner till stan och till bussen hem. 

Vår mest populära utflykt som inte bör missas!
Pris 79€/person inkl. transfer, inträde och guide

Det blir allt svårare att få biljetter till Alhambra. Vi ansöker tre månader i förväg. Därför erbjuder vi nedanstående datum under förutsättning att vi tilldelas begärda inträdesbiljetter! Vi kan inte heller påverka vilken tid vi för för besök i palatsen, utan måste acceptera det vi får. Vi måste också registrera samtliga deltagares namn och ålder 15 dagar innan utflykten, så boka i god tid. 

 

Bokningsbestämmelser

 

 

 

 

 

 

BokaNerja, c/Granada 62, 29780 Nerja (Malaga), +34 952 52 0467, [email protected]     Sitemap
banner