spanish flag svenska flaggan english flag danish flag free wifi internet
“Hemtrevligt med bästa servicen”
shadow
 

Gibraltar

Följ med oss på en dagsutflykt till Gibraltar. Vi tar er dit bekvämt i vår minibuss och vi har förbokat guide som visar the Rock och berättar om Gibraltars historia , sedan lunch och shopping i denna lilla urengelska stad.

En klassisk utflykt med vår svenskspråkiga reseledare till den lilla engelska kolonin Gibraltar som ligger på en halvö ut mot Gibraltar sund. Erövrad av engelsmännen under det sk. tronföljdskriget på 1700-talet och har ju genom historien haft ett oerhört strategiskt läge med möjlighet att kontrollera infarten till Medelhavet. Utmärkande är den enorma klippan The Rock som skjuter rakt upp och som dominerar Gibraltar. Den är full av tunnlar och försvarsanläggningar som man kan få se idag. 

Vi samlas 07:50 på bokanerjas kontor och bussen avgår klockan 08:00, straxt innan klockan tio gör vi ett stopp för lite frukost och kaffe och ett toabesök för den som behöver.  Efter passkontrollen korsar man landningsbanan på flygfältet vilket är fascinerande. Vi har förbokat en minibuss med engelsk guide som möter upp och som sedan kör oss uppför The Rock samtidigt som de berättar historien om den lilla kolonin. De är väldigt duktiga och underhållande, vid en av utsiktsplatserna finns de berömda aporna som är oblyga och har du något ätbart så norpar de åt sig.


Efter några timmar med att upptäcka stan och gå och äta lunch på egen hand innan vi vänder hemåt klockan 16:00 efter en kul dag. Ni är tillbaka i Nerja vid 19 tiden.

OBS!! Kom ihåg passet!!

Vi passerar tullen in till Gibraltar och då också ut ur Schengenområdet, det innebär även att det går att handla vissa taxfree-varor. 

Pris 79€/person inkl. transfer och guidad tur the Rock.

Bokningsbestämmelser

Bildgalleri

BokaNerja, c/Granada 62, 29780 Nerja (Malaga), +34 952 52 0467, [email protected]     Sitemap
banner