banner
shadow
 

Gibraltar

Följ med oss på en dagsutflykt till Gibraltar. Vi tar er dit bekvämt i vår minibuss och vi har förbokat guide som visar the Rock och berättar om Gibraltars historia såväl som den aktuella situationen. Sedan lunch och shopping i denna lilla urengelska stad.

En klassisk utflykt, med någon av våra svenskspråkiga reseledare, till den pyttelilla engelska kolonin Gibraltar som ligger på en halvö ut mot Gibraltar sund. Den erövrades av engelsmännen under det sk. tronföljdskriget på 1700-talet när spanjorerna alltså var upptagna med annat. Gibraltar har ju genom historien haft ett oerhört strategiskt läge med möjlighet att kontrollera infarten till Medelhavet och England har byggt en omfattande flottbas här.
Utmärkande är den enorma klippan The Rock som skjuter rakt upp och som dominerar Gibraltar.
Den är genomborrad av tunnlar och försvarsanläggningar som man kan få se idag. I övrigt så är Gibraltar en väldigt engelsk liten stad som verkligen vill behålla sin särart.

Det är ca 23 mil ner till Gibraltar men vi satsar på att köra de avgiftsbelagda vägarna för att snabbt ta oss ner. Efter passkontrollen  korsar man landningsbanan på flygfältet vilket är fascinerande och visar hur ont det är om plats. Vi har förbokat en minibuss med engelsk guide som möter upp och som sedan kör oss uppför The Rock samtidigt som de berättar hela den intressanta historien om pyttekolonin. De brukar vara väldigt duktiga och underhållande. Vid en av utsiktsplatserna finns de berömda aporna som är oblyga och har du något ätbart så norpar de det gärna av dig.

Efter att ha kört ner igen så har ni några timmar att upptäcka stan på och äta lunch innan vi vänder hemåt. Ni är tillbaka i Nerja vid 19 tiden.

OBS!! Kom ihåg passet!!

Pris 79€/person inkl. transfer och guidad tur the Rock.

Bokningsbestämmelser

BokaNerja, c/Granada 62, 29780 Nerja (Malaga), +34 952 52 0467, [email protected]     Sitemap
banner