spanish flag svenska flaggan english flag danish flag free wifi internet
“Hemtrevligt med bästa servicen”
shadow
 

Finca San Ramón

Att besöka Finca San Ramon är en riktig naturupplevelse och ett besök på den genuina spanska landsbygden. Det är vår absoluta favorit bland utflykterna, den är vi verkligen stolta över att kunna presentera, särskilt i dagens läge med miljötänk och ekologiskt odlat! Denna oas är 100%!

Den underbara Finca San Ramon är en 100% äkta ekologisk fruktodling som ligger unikt inbäddad i en lugn, liten vacker grönskande dal med utsikt över havet. Den exotiska lilla pärla till odling där det växer allt från Kumquarts, Litchi, Pitahaya (drakfrukt), Grenadine (granatäpple), Babaco, Loquat, Mango, Chirimoya, Guayaba, Papaya, Carambola, Avokado till den starkaste Pimenta de Peru (chilipeppar) och till och med Caviar Citrico i regnbågens alla färger som kostar dryga 300 € per kilo!

Utflykten är en riktigt genuin upplevelse av livet på den spanska landsbygden och en unik inblick i hur en andalusisk ekologisk fruktodling fungerar.

Finca San Ramon som ägs och sköts av Rita och hennes man Paco, ligger i en grönskande frodig dal ca 30 minuter från Nerja. Tack vare mikroklimatet blir det möjligt att odla tropiska frukter hela året runt. 

Rita & Paco arbetar hårt med att driva sin ekologiska odling som stoltserar med dryga 12000 kvadratmeter! 

Vi får en guidad tur genom odlingen där Rita berättar och förklarar om odlingens alla växter och frukter. De berättar för oss om fördelarna med var och en av växterna och frukterna samt även tips och recept.

Provsmakning blir spännande då många frukter inte når de skandinaviska fruktdiskarna.

När vi når slutmålet uppe vid huset Casa Cortijo slår vi oss ned och får avnjuta en riktigt härlig brakmiddag med hemlagad Salmorejo och friterad potatis till, sedan blir det paella och en stor exotisk fruktsallad med färskpressad fruktcocktail till det! Ingen kommer att åka hem hungrig! Det finns även möjlighet att köpa av odlingens andra egna produkter såsom hud & hårvårdsprodukter, te, marmelad och avokadohonung m.m.

- så ta med kontanter om ni vill handla!

Att besöka Finca San Ramon är en riktig naturupplevelse och ett besök på den genuina spanska landsbygden. Det är inte tillrättalagt för turister så det är enkelt, men det är just detta som gör den här utflykten så trivsam. 

Ta på dig oömma och bekväma skor och följ med oss på en härlig eftermiddag!

Avresa från Nerja ca 11:00 och vi återkommer runt klockan 16:00.

Pris: 69 euro (inkl. transfer, guidning och lunch bestående av fruktsallad och annat gott)

Bildgalleri

BokaNerja, c/Granada 62, 29780 Nerja (Malaga), +34 952 52 0467, [email protected]     Sitemap
banner