banner
spanish flag svenska flaggan english flag danish flag free wifi internet
“Hemtrevligt med bästa servicen”
shadow
 

Exotisk fruktodling

Är du nyfiken på hur mango, papaya och carambola växer? Har du någonsin plockat en banan direkt från bananplantan? Inte? Då ska du följa med på en utflykt till den exotiska fruktodlingen i Valle Tropical. Den här dagen bjuder på en riktigt genuin upplevelse av livet på den spanska landsbygden och en unik inblick i hur en andalusisk fruktodling fungerar.

Valle Tropical är en grön och frodig dal en bit inåt landet från Almuñecar, bara 40 minuter från Nerja. Dalen har ett mikroklimat som gör det möjligt att odla tropiska frukter, något vår värd Antonio är expert på. Vi besöker honom mitt i hans grönskande, ekologiska odlingar av mango, papaya, avokado och många andra spännande frukter som vi annars bara får se i den exotiska disken på fruktavdelningen i våra affärer.

När vi kommer fram till odlingarna börjar vi med att vandra runt bland allsköns grönska och Antonio berättar med inlevelse om sin stora passion som är att odla i enlighet med naturen. Frukt-och grönsaksodling är en stor näring längs den här delen av solkusten och Antonio är mån om att hans frukter ska vara bland de absolut bästa.

 Mitt bland växtligheten finns en stor terrass med utsikt över dalen. Där avnjuter vi en generös lunch med råvaror från odlingen och gårdarna runtomkring. Antonio själv är grillmästare och serverar så mycket ni orkar äta. Ingen kommer att åka hem hungrig! Till detta bjuds det på goda viner. Det finns möjlighet att köpa viner och gårdens egna produkter, ta med kontanter om ni vill handla.

Att besöka Finca el Pinero är en riktig naturupplevelse och det är också ett besök på den genuina spanska landsbygden. Det är inte tillrättalagt för turister och själva gårdshuset är enkelt, men det är just detta som gör den här utflykten så trivsam. Ta på dig oömma och bekväma skor och följ med oss på en härlig eftermiddag!

 Avresa från Nerja ca 11:00 och vi återkommer runt klockan 17.

Pris: 69 euro inkl. transfer, guidning och stor lunch bestående av fruktsallad och grillat med vin.

 Detta är en utflykt som inte passar bra att genomföra vid regn eller kraftig blåst eftersom man är ute mycket och dessutom äter utomhus. Om vi behöver ställa in på grund av allt för dåligt väder återbetalas hela summan eller så kan man välja att boka om sig till ett annat datum eller en annan utflykt.

BokaNerja, c/Granada 62, 29780 Nerja (Malaga), +34 952 52 0467, [email protected]     Sitemap
banner