spanish flag svenska flaggan english flag danish flag free wifi internet
“Hemtrevligt med bästa servicen”
shadow
 

Caminito del Rey

Den nya Caminito del Rey har skapat rubriker över hela världen och Lonely Planet har kallat vandringen en av årets hetaste aktiviteter. Intresset är enormt, det är väldigt svårt att få biljetter så det här är en av Boka Nerjas mest spännande nya utflykter. Bokas här på hemsidan. Max 21 deltagare

”Kungens lilla gångväg” konstruerades 1921 i samband med anläggningen av ett vattenkraftverk som invigdes av kungen Alfonso XIII, därav namnet. Den metersmala stigen, som klamrar sig fast längs lodräta klippor 110 meter över floden Guadalhorce, förföll med tiden och blev alltmer livsfarlig, varför den slutligen stängdes 2001 efter ett flertal dödsfall.

Nu är Caminito del Rey helt renoverad, med starka stängsel och stadiga gångplankor, så den är garanterat säker. Det är en hisnande vacker naturupplevelse att vandra de 7 kilometrarna på gångbroar och stigar. Ett otroligt mäktigt och hänförande äventyr som du aldrig kommer att glömma i regi av vår glada energifulla engelsktalande guide José. Han talar en väldigt tydlig och lättförstående engelska, vi har normalt inte med svensk reseledare på denna utflykten. 

Så här kan dagen se ut (men vi reserverar oss för oförutsedda justeringar):
08:00 Avfärd från Nerja

10:00 Traditionell Andalusisk frukost bestående av bröd, serverat med olivolja och tomatröra, ost, skinka, kaffe eller te plus frukt.

10:40 Vandring genom "El Chorro Natural Park”, ett ekovänligt och romantiskt paradis, som leder oss fram till ingången till El Caminito.

11:00 Guidad vandring på El Caminito del Rey

15:00 Traditionell Andalusisk lunch baserad på lokala specialiteter.

17:00 Återfärd till Nerja efter en oförglömlig dag.

Pris: 98€ som inkluderar transfer, frukost, guidad vandring och lunch.

OBS! Caminito del Rey håller stängt vid kraftigt regn eller hård vind. Skulle utflykten ställas in erbjuds alla deltagare nya biljetter kostnadsfritt under det kommande året. Vill någon hellre avboka kan vi tyvärr bara betala tillbaka 73 € av bokningsavgiften, eftersom Caminito del Rey inte gör några återköp på biljetter.

 

Bokningsbestämmelser

Bildgalleri

BokaNerja, c/Granada 62, 29780 Nerja (Malaga), +34 952 52 0467, [email protected]     Sitemap
banner