spanish flag svenska flaggan english flag danish flag free wifi internet
“Hemtrevligt med bästa servicen”
shadow
 

Córdoba

För att se Córdoba på rätt sätt så ordnar vi små personliga utflykter dit i minibuss. Vi kör genom det vackra Andalusiska landskapet och stannar för en fika på vägen. Väl framme så har vi förbokat inträde och guidning i den enorma la Mesquita, en gång den största helgedomen i västvärlden. Den är helt unik, då man i stället för att riva moskén och ersätta den med en katedral , som hände för det mesta, så har man byggt en katedral inne i moskén !

Vi åker ganska tidigt för att hinna få ut det mesta av dagen. Den stora attraktionen i Córdoba är Mesquitan som är en enorm muslimsk helgedom, på 1000-talet den största i den kända världen. Vi har förbokat entrébiljetter och guidning (på engelska) så att du på bästa sättet ska få uppleva detta.Vi vandrar sedan vidare med guiden genom de kända gamla judiska kvarteren.

Efter detta har du eftermiddagen fri att upptäcka den gamla stadskärnan med sina vackra trånga gränder. Kända är de gamla judiska kvarteren.

Córdoba är sedan 1984 upptagen på UNESCO:s världsarvslista och det är en imponerande och speciell miljö från en svunnen storhetstid.

Pris 75€/person inkl. transfer, inträde i la Mesquita och guide.

Läs mer om den historiska bakgrunden

Bokningsbestämmelser

Bildgalleri

BokaNerja, c/Granada 62, 29780 Nerja (Malaga), +34 952 52 0467, [email protected]     Sitemap
banner