banner
spanish flag svenska flaggan english flag danish flag free wifi internet
“Hemtrevligt med bästa servicen”
shadow
 

Sagolikt Marockoäventyr

FRÅN MARRAKECH TILL TANGER GENOM SAHARA EN MAGISK ONCE IN A LIFETIME-RESA 22 - 28 oktober 2017

På begäran kör vi vårt sagolika Marockoäventyr i repris. Från den 22 till den 28  oktober 2017 har du återigen chansen att komma med på en resa utöver det vanliga.

SE FILMEN OM VÅR MAROCKORESA

undefined

Upplev trängseln i de myllrande små gränderna i medinan i Marrakech och Fes. Frestas av sagolika basarer med guldgruvor av marockanskt hantverk. Hänförs av ormtjusare, musiker och akrobater, övernatta på traditionella riader, berusas av främmande dofter och smaker, bländas av ett färgsprakande gatuliv... I dessa uråldriga städer sveps vi med i en strid ström av intagande sinnesintryck.
Sahara är den totala kontrasten. Mäktig stillhet. Obrutna sanddyner skimrande i otaliga nyanser av rosa och guld så långt ögat når. En romantisk oändlighet som manar till reflektion och skänker inre frid. Magnifika soluppgångar och solnedgångar. Övernattning i skenet av dansande eldar under den klara, svarta natthimlen beströdd med tusentals stjärnor.
Upplevelser som de flesta bara drömmer om.

PRIVAT FILM AV TIDIGARE RESENÄRER.

undefined
Upplägg:
 
Dag 1. Avresa från Malaga kl. 15.05; ankomst till Marrakech 17.35. Transfer till fina
Hotell Riad Anya. För dem som så önskar, gemensam middag på kvällen.


Dag 2. Guidad rundtur på förmiddagen. Resten av dagen vikt för egna aktiviteter. Om du vill kan vi ordna besök på ett genuint hammam – underbart avkopplande.


Dag 3. Nu börjar den spännande ökenfärden. Vi ger oss av på den gamla karavanrutten genom Atlasbergen och Tizi-N-Tichkapasset på 2 260 meters höjd och besöker små berber- byar innan vi anländer till den fortliknande staden Ait Benhaddou som finns med på UNESCO:s världsarvslista. På denna plats har många berömda filmer spelats in, som Lawrence av Arabien, Jesus från Nasaret och Gladiator. Härifrån fortsätter vi till Quarzazate, där vi äter middag och övernattar på ett intagande marockanskt hotell, Ouarzazate at Dar Chamaa.


Dag 4. Färden går vidare på ”The road of 1000 kasbahs” (kasbah är en särskild typ av islamisk befäst stadskärna) och genom ”Rosornas dal”. Dessvärre skördas rosorna inte förrän i maj. Men vi kan pröva, och inhandla, olika sensuella produkter som innehåller äkta eterisk olja från marockansk ros, Rosa Damascena.
Vi åker därefter till Tinghir, en av de vackraste oaserna i södra Marocko, där vi besöker ett kvinnokooperativ som väver de mest underbara mattor. Vidare till den speciella Todraravinen som är 300 meter hög och insprängd mellan rosa och gröna klippor, av särskilt intresse för fågelskådare och andra naturentusiaster. Härifrån bär det av till Erg Chebbi i Merzouga Saharaöknen, ett underverk! På kamelrygg rider vi vid solnedgången 1,5 timmar inåt öknen till oasen där vårt övernattningsläger är rest. Middag, och därefter kanske kamelförarna inbjuder till gemensam trumsession. Övernattning i nomadtält eller i det fria under fallande stjärnor...


Dag 5. Vi börjar tidigt, kl 6 på morgonen, för att få uppleva det magiska ögonblicket när solen går upp över sanddynerna. Efter en typisk frukost tar kamelerna oss tillbaka till vår buss och vi fortsätter genom Merzougaöknen, den vackra Zizdalen och cederskogar med lustiga apor. Det blir en lång dag i bussen innan vi slutligen ankommer till Fes och checkar in på vårt hotell; Riad Salam Fez.


Dag 6. Vi får efter frukost en guidad tur genom den fascinerande stadskärnan. Denna pågår i fyra timmar, och därefter fortsätter vi att på egen hand utforska vidare. Eftersom vi reser i samma buss hela vägen är det inga problem att ta med sig vad man än önskar utan att behöva bekymra sig om vare sig vikt eller volym...


Dag 7. Vi lämnar Fes, och stannar först i Volubilis där vi besöker de väldigt intressanta ruinerna från Romartiden, med, till exempel, underbart vackra mosaikgolv. Sedan fortsätter vi till den gulliga, blå staden, Chefchouen innan vi går ombord på färjan för överfart till Tarifa, där vår buss väntar för att ta oss tillbaka till Nerja.


Detta är en intensiv resa, fylld av nya intryck och upplevelser! I Marrakech och Fes stannar vi övernatt så man har god tid att gå på egen hand och utforska dessa magiska städer. Övriga dagar är vi på resande fot med stopp på ett flertal särskilt speciella ställen.
 
Pris: 1300 € (priset garanteras fram till 1 augusti 2017)
I priset ingår: Flyg från Malaga till Marrakech; 6 nätters boende, alla frukostar; guidad vandring i Marrakech och i Fes; middagar på ökenturen (dag 3 och 4); kamelvandring, färja till Tarifa och busstransfer till Nerja. Även all dricks under dessa dagar är inkluderad.


Om du har frågor eller önskar ytterligare information kontaktar du Anna;
[email protected]


SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 15 SEPTEMBER UNDER FÖRUTSÄTTNING ATT INTE RESAN ÄR FULLTECKNAD INNAN DESS.

En film av några av våra resenärer på senaste resan till Marocko.

 

 


 

Bildgalleri

BokaNerja, c/Granada 62, 29780 Nerja (Malaga), +34 952 52 0467, [email protected]     Sitemap
banner