spanish flag svenska flaggan english flag danish flag free wifi internet
“Hemtrevligt med bästa servicen”
shadow

Klassresor Skolresor Lägerskolor

BÄSTA KLASSRESAN

Se filmen om våra klassresor:

Läs några kommentarer från skolklasser som varit här tidigare.

Förslag på upplägg med priser

Nerja i södra Spanien är det perfekta stället för klassresan eller resan med spanskgruppen. Billigt flyg och boende i våra lägenhetshus, perfekt klimat, helcool stad där det är gångavstånd till allt, fina stränder, mängder med aktiviteter och utflykter, uteserveringar etc. Ni bor mitt i stan och ni kan disponerar hela huset! Det är ett kanonfräscht litet lägenhetshotell där det finns solterrass och pool etc.

Vi har god erfarenhet över hur man bygger upp en sådan här resa och har också därför gjort ett standardpaket som de flesta tycker passar men ni har alla möjligheter att justera och lägga till. Förmodligen känns det också skönt för alla att jag är svensk och kan förbereda allting på plats.

Varför då Nerja. Kolla in länkarna på vår hemsida eller läs i guideböcker etc. Vart man än vänder sig så beskrivs staden som den pärla den är. Spanska städer kan ju vara ganska slitna men när vi körde upp och ner längs kusten för att hitta vår projektstad och kom till Nerja så var saken klar. Förutom den vackra staden i sig så ligger Nerja skyddat av Almijarabergen i ryggen och det skapar ett priviligierat varmt och soligt mikroklimat. Dessutom naturligtvis en del avrinning från när det regnar i bergen, vilket gör att området ändå är grönt och otroligt vackert.

Nerja kommer från arabiskans Narixa vilket tydligen betyder "överflöd av vatten". Det gäller alltså INTE uppifrån även om det ibland kan regna några dagar. Sol är det drygt 300 dagar per år..

Förutom det som ungdomarna vill ha med en massa beacher så finns i Nerja Spaniens tredje mest besökta sevärdhet och det är Europas största grottsystem. Väldigt häftigt. Grottorna har alltså varit bebodda för många tusen år sedan. Otroligt, hur klarade de att ta sig fram, hålla eld levande etc. Vi ordnar guidade visningar efter stängningsdags.

Vi organiserar också mycket aktiviteter åt grupperna med olika vandringar, kajakutflykter eller canyoning

Området är ju en korsning av kulturer som avlöst varandra, från fenicier, kartager, romare till framförallt morer. Bland det häftigaste man kan se i den vägen är ju Granada med Alhambra som var den moriske sultanens palats. Det tar bara drygt 1 timme dit med buss, först österut och sedan upp i de mäktiga Sierra Nevadas. Där kan vi ordna en mycket duktig svenskspråkig guide. Alhambra är i absolut världsklass och är Spaniens näst mest besökta sevärdhet.

Bara sex kilometer norrut från Nerja så finns en liten bergsby som heter Frigiliana. Den är också från morisk tid (alltså innan de kristna segrade på 1400-talet), hänger nästan på bergsväggen med vidunderlig utsikt, är mycket gullig med gator som blir trappor och har vunnit pris som Spaniens vackraste by.

Man kan ju också åka västerut. Mitt i turistområdet väster om Malaga så ligger t.ex. Puerto Banus som har en världsberömd marina dit världskändisar kommer med sina otroliga slagskepp. Mängder med yachter i världsklass alltså. Fortsätter man så kommer man till Gibraltar. Det är ju en rätt kul upplevelse med Gibraltarklippan och alla aporna och framförallt den lilla typiska engelska staden.

Ja, varför sedan låta oss organisera er resa? Där hoppas jag det räcker att ni läser mer här på hemsidan om Nerja, vår organisation och vad tidigare grupper tyckt för att få förtroende.

Vi rekommenderar alla grupper att organisera sin resa genom en resebyrå och BokaNerja är en fullt registrerad och försäkrad resebyrå. I och med det så får man resegarantier som skyddar gruppen i händelse av konkurs eller annat som skulle förhindra en resa. Man kan ibland hitta billigare biljetter själva på nätet men oftast så rör det sig bara om enstaka biljetter, inte för en grupp. Vi hade för några år sedan en skolklass som höll på att råka väldigt illa ut när Fly me gick i konkurs och de bokat själva.

Vi hade också en grupp här i oktober/november 2008 när Sterling gick i konkurs. Den var organiserad genom resebyrå och de chartrade helt enkelt ett flygplan och kom ner och hämtade vår grupp utan kostnad. En stor eloge till hur de hanterade hela den besvärliga situationen. Vi jobbar därför fortfarande med samma människor för gruppbokningar (MK Airbroker)

Om det här gör klassen intresserad så ta kontakt med [email protected] för en offert.

Tipsa om den här sidan på  facebooktwitter
BokaNerja, c/Granada 62, 29780 Nerja (Malaga), +34 952 52 0467, [email protected]     Sitemap
banner