banner
spanish flag svenska flaggan english flag danish flag free wifi internet
“Hemtrevligt med bästa servicen”
shadow
 

Grottexpedition

 

Just nu genomförs tyvärr inga grottexpeditioner då nya fynd efter dessa jordens äldsta lämningar efter människor har gjort att arkeologerna har stängt allt för att skydda utgrävningarna. Vi återkommer.

En expedition in i de inre delarna av det stora grottkomplexet

Det är ca 30% av de kända delarna av grottsystemet som är öppna för allmänheten. De är i sig en fantastisk upplevelse men för de som vill uppleva något enastående i naturupplevelse så kan vi i samarbete med ledningen för grottorna (Fundación Cuevas de Nerja) erbjuda er att delta i en guidad expedition in i de inre delar som alltså väldigt få människor har upplevt.

Det är en skapligt ansträngande upplevelse som tar ca 6 timmar. Du är på alla kritiska ställen säkrad med karbinhakar i rep som klättringsklubben har monterat så att du inte ska kunna falla men det är en hel del klättra och krypa och utrymmena varierar från trånga passager till stora salar men upplevelsen är storartad och du kommer förmodligen inte att kunna göra något motsvarande i livet.

Vi får många formationer och egenheter förklarade för oss och får se lämningar från de allra tidigaste människorna.
När vi sedan släcker ficklamporna så får man uppleva vad tystnad och mörker innebär. Tänk att våga sig in i dessa bergens innandömen med bara någon form av fackla för 30-40.000 år sedan

Du ska förstås ha tåliga kläder och bra skor men harnesk och hjälm med ficklampa håller de med.
Kostnaden är tills vidare enbart 50€ vilket vi ser som väldigt billigt för en lång expedition med tre ledare och utrustning.

Man måste vara mellan 5 och 10 personer med skaplig fysik och expeditionen kan bara genomföras lördagar. Hör av er i god tid då vi alltså måste få ihop professionella ledare. Hela möjligheten är en världssensation.

Om ni vill anmäla er så börjar ni med att fylla i detta formulär och mailar/faxar över det till oss

Mail: [email protected]

Fax: +34952520411

Espeleo Aventura 2-spalt

Bildgalleri

BokaNerja, c/Granada 62, 29780 Nerja (Malaga), +34 952 52 0467, [email protected]     Sitemap
banner