shadow

Samskolan

En oförglömlig klassresa
Själva byn Nerja passar väldigt bra för klassresor. Efter några dagar hittade eleverna själva och de kunde gå i grupper och äta middag/glass. Dessutom fanns det en del små mysiga affärer men inga stora shoppingcentra, vilket vi tyckte var bra för klassammanhållningen. Nerja har bra strand med mysiga restauranger och där finns möjligheter för både solning och andra strandaktiviteter såsom beachvolleyboll. Storleken på staden eller byn är perfekt vid klassresor. Klimatet är dessutom underbart för oss nordbor, under 8 dagar hade vi en halv regndag och resten soligt och varmt.

Två lärare, två mammor och 30 elever bodde vi på lägenhetshotellet San Miguel. Ett riktigt toppenboende. Egen port och vi bodde själva vilket var jättebra för då hade vi koll på alla saker och alla rum. Dessutom fanns en pool på taket och en stor terrass perfekt både för grillning och för frukost. Rummen hade hög standard och bra med både stora och små rum. Boendet låg ca 10min promenad från stranden och från stora torget i Nerja och den Europeiska balkongen.
Vi valde även att följa med på Magnus tur till grottorna i Nerja, det var många elever som inte hade sett något liknande innan så det blev lyckat.

En dag gjorde vi en egenplanerad tur till Málaga, Magnus hjälpte oss att boka buss till och från och sedan guidade vi själva oss igenom denna superspanska och fina stad. Där fanns även tid för mer shopping eller museibesök eller fika i solen. Staden erbjuder en riktigt bra utsiktspunkt som man kan gå till via trappor och branta stigar, väl värt ett besök. Málaga har även en helt okej strand.

Ett par riktiga höjdpunkter som vi tänker på i efterhand är:
- transfer från flygplatsen, skönt att detta ordnas och man slipper tänka på detta som första uppgift med många elever på en flygplats.
-bra med rundtur första dagen i Nerja så att både elever och vuxna får koll på byn.
-besöket till Alhambra, vi hade förberett eleverna på att det kunde bli en lång rundtur och att de nog skulle vara väldigt trötta men eleverna tyckte att det var jättefint och häftigt.
-utflykten till Frigiliana, både promenaden dit upp och själva byn.

Ägna gärna lite planering för kvällarna ihop med eleverna innan ni åker. Våra elever var glada och pigga på alla aktiviteter och ändå pigga sent in på kvällarna. Ansvaret kan göra en lite trött och idéerna sinar gärna på plats.

Vi tackar Magnus och Eva för en oförglömlig klassresa och kommer gärna tillbaka med nästa klass. Allt fungerade helt perfekt och Magnus flexibilitet att planera efter våra önskemål gjorde resan till den bästa vi kunde tänka oss.

Har ni någon fundering får ni gärna återkomma till oss.
[email protected]
[email protected]


Vänligen
Sara & Patrik

Tipsa om den här sidan på  facebooktwitter
BokaNerja, c/Granada 62, 29780 Nerja (Malaga), +34 952 52 0467, [email protected]     Sitemap
banner