spanish flag svenska flaggan english flag danish flag free wifi internet
“Hemtrevligt med bästa servicen”
shadow

Norrtälje


Jag är en av de "klassföräldrar" som följde med på vår resa till Nerja förra våren. Då handlade det om en niondeklass på 24 elever från Roslagen. Nu vet jag inte hur gamla Dina elever är eller hur "stökiga" de kan vara, men jag förutsätter att de är som *"ungdomar är mest". Det var våra kids också.
Det jag kan säga om vår resa: "den var helt fantastisk på alla sätt". Vi abonnerade hela hotellet, och det tror jag var en fördel, för ungdomarna häller gärna igång rätt sent, men eftersom vi var ensamma på hotellet gjorde det inte så mycket om det blev lite spring i trappor, nattliga bad i poolen på taket o.s.v.

Vi hade tur med vädret - sol och värme! Ungdomarna badade och spelade volleyboll på stranden. Vi upplevde oerhört välorganiserade utflykter till grottsystemet i Nerja, till byn Frigiliana, till underbara Alhambra och dessutom en katamaranresa som var helt fantastisk. Enda faran var att ungdomarna brände sig i solen. Mycket solskyddsfaktor var det. Vi hade hoppats se delfiner, vilket tydligen är möjligt vid minst hälften av alla resor. Det blev vi tyvärr snuvade på. Men under den dagsutflykten fick vi gå i land i en liten vik, bada, snorkla, äta matsäck o.s.v.

Hotellet är jättefint. Frukosten i lilla baren var alltid uppskattad. Jag kan verkligen rekommendera det resmålet och Magnus lilla hotell för Din klass. Självklart finns risk för att ungdomarna skaffar alkohol och dricker för mycket. Det är en fara vart man än åker i Medelhavsområdet, där spriten finns att köpa i livsmedelsaffärerna. Det är ju i så fall en "ledningsfråga" och en fråga om förtroende mellan lärare/föräldrar och ungdomar. På så sätt är ju det här resmålet inte "farligare" än något annat. Vi hade inga problem med det. Någon ölburk fick vi nog beslagta, men inga allvarliga incidenter inträffade.

Det kanske låter som om jag vore anställd som reklamperson för S:t Miguel, men så är verkligen inte fallet. Vi hade det helt underbart. Ungdomarna pratar fortfarande ofta om vår klassresa när de träffas, även om de nu i gymnasiet är lite spridda för vinden.

Om Ni väljer Nerja, så brukar det sägas att dit vill man alltid återvända. Jag håller med. Vår familj har eventuellt planer på att åka dit igen på höstlovet. Vi får se!

Om Ni åker, så lycka till och hoppas Ni får det lika trevligt som vi hade det!

Varma hälsningar
Agneta Askelöf

Tipsa om den här sidan på  facebooktwitter
BokaNerja, c/Granada 62, 29780 Nerja (Malaga), +34 952 52 0467, [email protected]     Sitemap
banner