spanish flag svenska flaggan english flag danish flag free wifi internet
“Hemtrevligt med bästa servicen”
shadow

9E4 Myrsjöskolan

Omdöme o utvärdering lägerskola

Lägerskola i Nerja med 9E4 i maj 2011

Tidigt tidigt möttes vi på Arlanda - ett trött men glatt gäng, laddade inför en lägerskola till Spanien och Nerja. Vi mötte våra värdar Magnus och Eva redan på flygplatsen och tog oss med buss längs den vackra kusten till Nerja. Vilken service! Väl inkvarterade på hotellet åt vi en god lunch på Capilla del Mar och därefter fortsatte vi med en stadsvandring ner till Europabalkongen och förbi tre av stadens fina stränder. Vi strandade på Playa Burriana och njöt av sol, bad och strandsport hela eftermiddagen. Vi hade nästan stranden för oss själva! Häääärligt med sol och avkopplande med vågor, ljuvligt med alla vackra släta stenar, roligt och svettigt med fotboll i strandenoch mys att bara få vara tillsammans!

Första dagen avslutade vi med middag på CdM med sin trevliga service och avslutade måltiden med fantastisk glass på Europabalkongens serveringar. På kvällen utnyttjade vi Hostal San Miguels takterass för trevligt klassmys. En bra dag!

Efter en skön, lugn morgon med frukost i hotellets café begav vi oss iväg mot en heldag på stranden: Sol! Bad! Volleyboll på bra planer! Smörj med mer solskydd! Mys! Dagens höjdpunkt för många var förutom sommarkänslan att smaka Ayos genuina paella, tillagad över öppen låga direkt intill restaurangens bord. Vi fick mycket och god mat med många goda skaldjur - Hit borde vi gå igen! var omdömet många gav. Röda i skinnet och glada i sinnet avslutade flera av oss kvällen på en kvarterskrog med Flamenco-show. Imponerande fart, vackra kläder och vilken takt! Olé!

Tredje dagen var det dags för oss att besöka Cueva de Nerja - Europas djupaste grottor. Vi promenerade dit i solen och då var det skönt att komma in i de mäktiga grottsalarnas svalka. Stalaktiter och stalagmiter växte överallt, högt och lågt. Märkligt att tänka sig hur långsamt de växt fram, droppe efter droppe som först urholkat berget och sedan bildat dessa ibland spöklika formationer. Efteråt var det gott med glass - som Spanien bjuder på många goda varianter av.

Upp i ottan, bussresa till Granada och en välguidad rundtur på Alhambra. Palatset och trädgårdarna imponerar, och många får en helt annan bild av historien kring morerna och deras kolonisation. Många vackra, busiga, roliga och sceniska foton knäpps än här, än där. Tyvärr var Granadas affärer stängda då det var söndag, så vi fikade lite, bjöd på lite dansuppvisning på ett litet torg och lyckades med hjälp av några samspelta elever, en telefon som bollades runt och stark vilja få vår snälle chaufför Vicente att förstå att vi ville åka hem till Nerja tidigare. I Nerja möttes vi av ett svalkande regn och det kändes skönt för de flesta att ta en stunds vila från solen och avsluta kvällen med ishockey VM-final Sverige-Finland. Storbildsskärmen i källaren på hotellet bjöd på fina hockeybilder, men tyvärr till Sveriges nackdel. Attans!

Väldigt nöjda med resan såhärlångt var det dags för resans sista heldag. Vandring upp till bergsbyn Frigiliana stod på programmet. I början var det en grusig väg, som blev till en blöt stenig stig som efter nån halvtimme blev till en bitvis forsande bäck utan kanter att gå på. Säg - vem visste att det fanns sköldpaddor här? Blöta blev alla, men roligt var det! En upplevelse! Allrahelst när vi lämnat bebyggelsen, höjdstigningen börjat och vi fick ta del av både äventyr och härlig frodig grönska med både grottor och annat längs vägen. Väl framme i bergsbyn var det skönt att ta på sina medhavda flipflops, vandra runt i den lilla charmiga vitkalkade byn. Vi förstår varför byn vunnit pris som Spaniens vackraste! Magnus och Eva som guidar oss runt lämnar oss att inta en härlig tapaslunch med utsikt över byn och kusten långt nedanför. Gott och härligt njutbart!

Vi avrundar vår sista kväll med lite shopping, strandmys och därefter trerättermiddag på en restaurang nere på stan. Den goda servicen och vänligheten som möter oss överallt är så självklar på något sätt. Trevligt är det och gott var det! Efter packning återstår kvällens höjdpunkt, och för många resans crescendo: midnattsdopp i vågorna nedanför Europabalkongen! Härligt, lite lagom farligt och åh, så roligt!

Tack till Magnus och Eva som hjälpt oss med det omväxlande programmet och till hela klass 9E4 som gjort denna lägerskola till ett fint minne och trevligt avslut på tre kanonbra år på Myrsjöskolan!

Vi har bestämt att ha reunion här om 10 år!

Tipsa om den här sidan på  facebooktwitter
BokaNerja, c/Granada 62, 29780 Nerja (Malaga), +34 952 52 0467, [email protected]     Sitemap
banner