spanish flag svenska flaggan english flag danish flag free wifi internet
“Hemtrevligt med bästa servicen”
shadow

9D1 Myrsjöskolan

bad 9D1

I spänd förväntan möttes 9D1 en mörk septembermorgon strax före 3 på Arlanda. Konstigt nog var det ingen som kom för sent eller försov sig…! Alla var pigga och längtade efter att sätta sig på planet till Spanien! Målet som hägrat i 2 år då vi kämpat med julmarknader, assisterat vid löptävlingar, sålt underkläder och mycket annat för att få ihop alla pengar var här. Äntligen var det dags att resa iväg!

Vi var 6 föräldrar som hade förmånen att kombinera semester med denna lägerskola då våra elever besökte Nerja. Våra förväntningar var höga efter att ha läst alla rekommendationer från andra klasser, men att det skulle bli många gånger bättre än våra förväntningar var fantastiskt! Nerja är en pärla utmed spanska kusten med fantastiskt klimat, trevliga människor, underbara stränder och en lagom stor stad! Det fanns massor av små restauranger, butiker och glassbarer att vandra mellan på kvällarna. Eftersom stan var "lagom" stor kunde vi utan rädsla låta ungdomarna promenera fritt och veta att de hittade tillbaka till hostal San Miguel.

Men en lägerskola ska ju även innehålla annat och det finns det gott om lämpliga aktiviteter i Nerja med omnejd. När vi dessutom var i så trygga händer som Magnus och Evas var det inga problem att fylla dagsprogrammet med lämpligt innehåll. Inget av det vi gjorde har vi ångrat! Vi föräldrar var ju fria att delta efter egen vilja men allt lät intressant så vi följde med glädje med på besök i grottor, snorklade, vandrade, såg Alhambra och mycket annat.  Om någon klass skulle tveka över dessa aktiviteter hoppas jag att ni funderar en gång till! Magnus erfarenhet gör att man kan lita på kvalitén! Deras samarbetspartners är av toppklass och organisationen var på alla sätt väl genomtänkt. Vandringen med Lena upp till byn Frigiliana försökte "latmasken" i mig att tveka på men jag är mycket glad att vi alla kom iväg! Det var en vacker vandring och värd mödan (även den sista backen) då vi kom upp på torget i den vackra byn Frigiliana. Tapaslunchen åts med god aptit på en veranda med underbar utsikt!

Att få hela hostal San Miguel för sig själva men bra boende, pool, samlingsrum och ordentlig frukostbuffé är värt otroligt mycket. Både för möjligheten till gemensamma aktiviteter, friheten med egna tider och säkerheten. Dessutom ligger ju hostal San Miguel på promenadavstånd till allt.

Utan att tveka kan jag, föräldrar, lärare och elever rekommendera andra att resa till Nerja och bo på hostal San Miguel! Vi vet att ni kommer få en resa att minnas! Magnus och Eva hjälper er att boka allt från transfer, guider, snorklingsturer och paella luncher!

Våra elever har fått en mycket bättre sammanhållning i klassen efter denna resa och nu planerar vi snart att resa med föräldrar och syskon på en semesterresa! Har man varit i Nerja är inte frågan OM vi ska åka tillbaka, utan bara NÄR!

Anna Hirsch mamma till Daniel i 9D1 Myrsjöskolan, Nacka

Tipsa om den här sidan på  facebooktwitter
BokaNerja, c/Granada 62, 29780 Nerja (Malaga), +34 952 52 0467, [email protected]     Sitemap
banner