spanish flag svenska flaggan english flag danish flag free wifi internet
“Hemtrevligt med bästa servicen”
shadow

Referenser skolklasser

 

En oförglömlig klassresa
Själva byn Nerja passar väldigt bra för klassresor. Efter några dagar hittade eleverna själva och de kunde gå i grupper och äta middag/glass. Dessutom fanns det en del små mysiga affärer men inga stora shoppingcentra, vilket vi tyckte var bra för klassammanhållningen. Nerja har bra strand med mysiga restauranger och där finns möjligheter för både solning och andra strandaktiviteter såsom beachvolleyboll. Storleken på staden eller byn är perfekt vid klassresor. Klimatet är dessutom underbart för oss nordbor, under 8 dagar hade vi en halv regndag och resten soligt och varmt.

Två lärare, två mammor och 30 elever bodde vi på lägenhetshotellet San Miguel. Ett riktigt toppenboende. Egen port och vi bodde själva vilket var jättebra för då hade vi koll på alla saker och alla rum. Dessutom fanns en pool på taket och en stor terrass perfekt både för grillning och för frukost. Rummen hade hög standard och bra med både stora och små rum. Boendet låg ca 10min promenad från stranden och från stora torget i Nerja och den Europeiska balkongen.
Vi valde även att följa med på Magnus tur till grottorna i Nerja, det var många elever som inte hade sett något liknande innan så det blev lyckat.

En dag gjorde vi en egenplanerad tur till Málaga, Magnus hjälpte oss att boka buss till och från och sedan guidade vi själva oss igenom denna superspanska och fina stad. Där fanns även tid för mer shopping eller museibesök eller fika i solen. Staden erbjuder en riktigt bra utsiktspunkt som man kan gå till via trappor och branta stigar, väl värt ett besök. Málaga har även en helt okej strand.

Ett par riktiga höjdpunkter som vi tänker på i efterhand är:
- transfer från flygplatsen, skönt att detta ordnas och man slipper tänka på detta som första uppgift med många elever på en flygplats.
-bra med rundtur första dagen i Nerja så att både elever och vuxna får koll på byn.
-besöket till Alhambra, vi hade förberett eleverna på att det kunde bli en lång rundtur och att de nog skulle vara väldigt trötta men eleverna tyckte att det var jättefint och häftigt.
-utflykten till Frigiliana, både promenaden dit upp och själva byn.

Ägna gärna lite planering för kvällarna ihop med eleverna innan ni åker. Våra elever var glada och pigga på alla aktiviteter och ändå pigga sent in på kvällarna. Ansvaret kan göra en lite trött och idéerna sinar gärna på plats.

Vi tackar Magnus och Eva för en oförglömlig klassresa och kommer gärna tillbaka med nästa klass. Allt fungerade helt perfekt och Magnus flexibilitet att planera efter våra önskemål gjorde resan till den bästa vi kunde tänka oss.

Har ni någon fundering får ni gärna återkomma till oss.
[email protected]
[email protected]


Vänligen
Sara & Patrik

Fryx från Västerås var hos oss i maj

undefined

Ni hade sannerligen ett svårt utgångsläge, förväntningarna på resan var skyhöga såväl från ungdomarna, lärare och medföljande föräldrar. Vi hade fått rekommendationer från en klass som var hos er året innan, och även närstående som har bott hos er under vintern samma år. Trots det svåra utgångsläget lyckades ni överträffa våra förväntningar!

Paketet ni erbjöd, var väl anpassat för en grupp som vår. Lägenhetshotellet vi kunde disponera helt själva var superfräscht. Perfekt för vår skolklass som bestod av 29 ungdomar 2 lärare och 4 medföljande föräldrar.
Nerja är lagom stort och erbjöd allt vad man kan förvänta sig. Vädret perfekt och vyer helt makalöst underbara. Gångavstånd till allt. Programmet var mycket bra  anpassat. Perfekt avvägt med aktiviteter och fritid.
Bra att starta med en lunch vid ankomst, incheckning, middag och sedan rundvandring i byn för att bekanta oss. Dag två med först sol och bad sedan en god paellalunch. Därefter en lagom lång promenad upp till grottorna, som var fantastisk, var mycket uppskattad. Tredje dagens utflykt till Alhambra var oerhört intressant, alla uppskattade också att vi hann bada lite när vi kom hem igen. Fjärde dagens vandring i den spännande ravinen upp till den fantastiska bergsbyn Frigliana var mycket uppskattad av alla och ett fint litet träningspass. Vi avslutade dessutom kvällen med dansskola och grunderna i Flamenco! Hemresan sista dagen gick också bra, om än motvilligt av alla som hellre ville stanna kvar...

Vi gillade helheten, programmet och miljön väldigt mycket. Vi imponerades av detaljerna i er planering. Att ni gissade att den allmänna bussen nog skulle bli full från Frigliana ner till Nerja och därför hade ställde en mindre extrabuss till vårt förfogande tyder på en förmåga från er att vilja säkerställa den allra bästa upplevelsen för oss. Vi kände oss välkomna, och väl omhändertagna under våra dagar. Ingen ville åka hem, alla vill åka till er och Nerja igen. Precis så ska det vara!

Tack Magnus och tack Eva, jag lovar våga att ni kommer få påhälsningar i Nerja igen av många av oss som var med denna resa.
Vänligen
Richard Trojmar
För Bergtorpsskolan i Täby

Hejsan Magnus!

Tusen tack för en trevlig klassresa, alla var super nöjda!!

Hoppas verkligen att det blir fler gånger med andra klasser.

Här kommer filmen vi gjort från klassresan och alla underbara utflykter. 

http://youtu.be/kFskcLDra80 

MVH

Angelina Gorder

Klassen och vi lärare är mycket nöjda med vår vistelse hos er i Nerja.

Konceptet ni erbjuder, och lever upp till, passar verkligen de önskemål och förväntningar vi hade innan resan.

Det finns många fördelar att lyfta fram. En är att hotellet kändes lite som "vårat" under dagarna vi var där. Det är lagom stort för en grupp/klass. Inga andra gäster att ta hänsyn till. Läget i Nerja var riktigt bra. Nära till det mesta man vill ha nära till. Frukostar och middagar var väl anpassat till just en skolklass. Just anpassningen till gruppen var väl tajmad. Det är tydligt att ni har bra koll på hur en grupp tonåringar fungerar.

VI var där fyra dagar och det program ni föreslog var bra sammansatt. En kortare rundvandring i stan, en riktigt god paellalunch, en lagom lång promenad upp till grottorna, en dagsutflykt ill Alhambra och vandringen i ravinen med tapaslunsch var väl anpassad till våra önskemål. Det blev gott om tid till "Egna" aktiviteter också. Vilket också var uppskattat.

Mycket var alltså positivt. Det jag ändå upplevde som det mest positiva var det bemötande vi fick av er, Magnus och Eva. Det är som sagt tydligt att ni förstår hur en skolklass fungerar och har förmågan att bemöta gruppen  på ett mycket positivt sätt.

Vi kommer absolut rekommendera fler skolklasser att besöka er.

Hälsningar

Albin och 9F1

 

bad 9D1

I spänd förväntan möttes 9D1 en mörk septembermorgon strax före 3 på Arlanda. Konstigt nog var det ingen som kom för sent eller försov sig…! Alla var pigga och längtade efter att sätta sig på planet till Spanien! Målet som hägrat i 2 år då vi kämpat med julmarknader, assisterat vid löptävlingar, sålt underkläder och mycket annat för att få ihop alla pengar var här. Äntligen var det dags att resa iväg!

Vi var 6 föräldrar som hade förmånen att kombinera semester med denna lägerskola då våra elever besökte Nerja. Våra förväntningar var höga efter att ha läst alla rekommendationer från andra klasser, men att det skulle bli många gånger bättre än våra förväntningar var fantastiskt! Nerja är en pärla utmed spanska kusten med fantastiskt klimat, trevliga människor, underbara stränder och en lagom stor stad! Det fanns massor av små restauranger, butiker och glassbarer att vandra mellan på kvällarna. Eftersom stan var "lagom" stor kunde vi utan rädsla låta ungdomarna promenera fritt och veta att de hittade tillbaka till hostal San Miguel.

Men en lägerskola ska ju även innehålla annat och det finns det gott om lämpliga aktiviteter i Nerja med omnejd. När vi dessutom var i så trygga händer som Magnus och Evas var det inga problem att fylla dagsprogrammet med lämpligt innehåll. Inget av det vi gjorde har vi ångrat! Vi föräldrar var ju fria att delta efter egen vilja men allt lät intressant så vi följde med glädje med på besök i grottor, snorklade, vandrade, såg Alhambra och mycket annat.  Om någon klass skulle tveka över dessa aktiviteter hoppas jag att ni funderar en gång till! Magnus erfarenhet gör att man kan lita på kvalitén! Deras samarbetspartners är av toppklass och organisationen var på alla sätt väl genomtänkt. Vandringen med Lena upp till byn Frigiliana försökte "latmasken" i mig att tveka på men jag är mycket glad att vi alla kom iväg! Det var en vacker vandring och värd mödan (även den sista backen) då vi kom upp på torget i den vackra byn Frigiliana. Tapaslunchen åts med god aptit på en veranda med underbar utsikt!

Att få hela hostal San Miguel för sig själva men bra boende, pool, samlingsrum och ordentlig frukostbuffé är värt otroligt mycket. Både för möjligheten till gemensamma aktiviteter, friheten med egna tider och säkerheten. Dessutom ligger ju hostal San Miguel på promenadavstånd till allt.

Utan att tveka kan jag, föräldrar, lärare och elever rekommendera andra att resa till Nerja och bo på hostal San Miguel! Vi vet att ni kommer få en resa att minnas! Magnus och Eva hjälper er att boka allt från transfer, guider, snorklingsturer och paella luncher!

Våra elever har fått en mycket bättre sammanhållning i klassen efter denna resa och nu planerar vi snart att resa med föräldrar och syskon på en semesterresa! Har man varit i Nerja är inte frågan OM vi ska åka tillbaka, utan bara NÄR!

Anna Hirsch mamma till Daniel i 9D1 Myrsjöskolan, Nacka

Europaskolan
Nerja Adventures, det ultimata resepaket för en skolklass, bokstavligen ALLT överträffade våra förväntningar!!

Arrangören hjälper till med att boka flyg om man vill (Norwegian), man blir upphämtade i fräscha bussar på flygplatsen, hotellet är ett litet charmigt 4:a våningshotell med pool på taket (ungdomarna fick t.om. otroligt nog bada hela natten bara de inte störde grannarna) och en jättehärlig terrass även på plan tre (vi förfogade helt och hållet över hela hotellet trots att om vi hade klämt ihop oss så hade de kunnat hyra ut ett par rum till - snacka om schysst!!).

Hotellet och Nerja Adventures drivs av ett både gästvänligt och flexibelt par som heter Magnus och Eva (de gjorde verkligen allt för att optimera vår resa och meckade om i utflyktsschemat för att passa in väder och vind), frukosten var ordenlig och serverades på hotellet, luncherna intogs bland annat på en jättemysigt paellarestaurang nere vid stranden samt att vi fick en schysst packed lunch för utflykten till Alhambra, Granada. Middagarna serverades på en supermysig restaurang (jättegod mat och rikliga portioner) inne i den lilla charmiga staden (små gågator, Europabalkongen, mysiga små boutiquer, caféer, restauranger mm).

Stränderna var jättehärliga och det fanns planer för beachvollyboll för ungdomarna (bollar fick vi låna på hotellet…), utflykterna så som Granada och Nerja-grottorna var välplanerade, vi hade egna guider och bussarna var fräscha…

Så, m a o, vi var helt lyriska, både ungdomar som vuxna - allt överträffade våra förväntningar, t o m vädret och temperaturen i vattnet :-)

Vi vill därför varmt rekommendera Nerja Adventures till andra skolklasser, idrottslag mm. Ni kommer garanterat inte bli besvikna om ni väljer denna helt makalösa arrangör!! Dessutom är den otroligt prisvärd, be om en offert, tro oss, det är värt det!
Fanns även gratis WIFI och IP-telefoni så ungdomarna kunde ringa hem helt gratis… bara en sån sak!

Magnus och Eva nås på
[email protected]

Vänliga hälsningar

Föräldrar, lärare och ungdomar
MYP 4A (9A), Europaskolan Södermalm

Jag bad eleverna skriva tre negativa samt tre positiva saker om resan.
Antal kommentarer inom parentes 

+Mysigt hotell(9)

+God frukost(12)

+Bra service(15)

+Trevliga ägare(13)

+Bra läge(17)

+Gratis wiifee+telefon(13)

+Svenskt hotell(10)

+Sköna sängar(8)

+Fin terass(16)

+Väldigt fräscht hotell(15)

+Underbar resa(6)

+Bra utflykter(8)

+Bra historik.(1)

 --------------------------

-lite trångt i matsaslen (1)

-hårda sängar(1)

-för få kuddar(1)

-vandring till grottorna all vandring(1)

-låsa med nyckel inifrån(1)

-byta handukar själva(1)

-för mycket schema(1)

-lite tv kanaler(2)

-litet badrum(1)

----------------------------------------

Där har ni en liten sammanfattning från elevernas upplevelse av vistelsen hos er.

Jag skulle också vilja sammanfatta våra vuxnas syn.
Att få bo o ha ett helt hotell för oss själva med den gedigna servicen vi fått i alla former är ett fint minne och vi kan varmt rekomendera andra grupper att vända sig till er för en helhetsupplevelse av Nerja med omgivningar.
Bra jobbat!

Vi önskar er en skön sommar
Sacke och klass 9B1 Töreboda

Utvärdering lägerskola till Nerja med 9e2 maj 2011

Sammanfattning

Lärare och elever är mycket nöjda. Vi hade 8 dagar där livet bestod av ett härligt flyt av upplevelser, samvaro, trivsel, nya erfarenheter och kunskaper. En värdig avslutning på och belöning för vårt idoga arbete för att samla pengar till klasskassan under 3 läsår. Jag kan varmt rekommendera Nerja, Hostal San Miguel, Nerja Adventures och Magnus och Eva för en innehållsrik och bra lägerskola för andra klasser.

Boende

Helt perfekt för en lägerskola. Bekväma rum där man kan sova gott. Ett helt litet hotell bara för oss blir mycket mer avslappnat och trivsamt. På hotellet finns massor av möjligheter som kan utnyttjas för att göra en lägerskola bättre. Vi använde konferensrummet för en filmkväll och eleverna gjorde presentationer om Spanien som de förberett hemma, t ex om kalkstensgrottor, om Medelhavet, och om morerna i Spanien. I Apertamento kunde vi ha samvaro med alla elever på altanen. Vi lagade och avnjöt en spansk middag tillsammans här, det var underbart. På hotellets kafé åt vi ju frukost och kunde ha samlingar och även träffa Magnus och Eva för diskussioner och planering. Hotellet ligger fint i den gamla delen av staden, ett skönt litet torg att sitta på utanför, nära till stränder, restauranger och en bra stor affär. Perfekt med fritt trådlöst Internet för att kunna planera, samordna, hålla kontakt med skolan i Sverige om man vill. IP-telefonen med möjlighet att tala länge med Sverige utnyttjades av en hel del elever med stor tillfredställelse. Sammanfattning: Boendet var det bästa tänkbara för en lägerskola som vi genomförde.


Mat

Vi åt de flesta middagar på Capilla del Mar. Mycket rikligt med mat så att alla blev mätta varje dag. Det var vällagat och gott, personalen var trevlig och vi satt samlade i ett eget rum runt ett långbord vilket ökade samvaron. Möjligen kunde man tänka sig att lägga in lite mer spanskinspirerad mat bland måltiderna.

Paellalunchen på Ayo´s på Burriana var helt fantastisk god. Vi åt tapas på en restaurang i Frigiliana, det var mycket trevligt och gott och ett bra val. Vår egna spanska middag på altanen var kanon, att köpa och laga mat tillsammans är god pedagogik. Vi åt lunch på egen hand i Gibraltar och i Granada, eleverna fick pengar och eget val av näringsställe, det fungerade bra. Grillmåltiden på äventyrsvandringen var mycket efterlängtad och mycket god. Matsäcken till Granada-Alhambra vara bra att ha, för en del blev det reservkost. Matsäcken på snorklingsdagen var helt okej.


Nerja

Nerja är en vacker och lagom stor stad. Eleverna lär sig snabbt orientera sig och hitta i staden. Hostal San Miguel ligger i den gamla delen av staden och det kändes att vi bodde i en spansk stad och inte i en turistort dominerad av hotell. Det var lätt att promenera dit vi behövde ta oss, till de olika stränderna, till Europabalkongen med utsikt och glass, till vår restaurang Capilla del Mar, till den stora Mercadon med mat. Staden hade trevliga små gator att flanera på, det kändes tryggt att släppa ut eleverna själva i grupper under både dagtid och kvällstid, för att spela volleyboll på stranden, fika, flanera och shoppa. Vi kände oss snabbt som hemma i Nerja. Dessutom är ju Nerja en bra utgångspunkt för en mängd intressanta aktiviteter som gör att en lägerskola kan få hög kvalitet.


Väder

Vi undvek en regnig dag genom att åka till det soliga Gibraltar då. I övrigt var det som väntat sol och värme. Under vår lägerskola var det ett par grader varmare än normalt, ändå inte så varmt att det blev besvärligt, och kvällarna var behagligt ljumma.


Program och aktiviteter

Vi genomförde en lång lägerskola med många aktiviteter, ändå kändes det inte stressigt och jobbigt, utan det fanns gott om tid även för avslappning och samvaro.

Stadsvandring i Nerja: Lagom lång och en bra start för att få översikt över staden.

Heldagsutflykt till Gibraltar: Staden Gibraltar och den guidade turen på The Rock var härligt annorlunda och lärorika upplevelser. Vi fick en fantastisk rolig och kunnig guide-chaufför som kunde ge historien, vyerna, aporna och staden extra djup och nöje för oss. Om det är möjligt kunde man ju fundera på att byta ut turen in i de naturliga kalkstensgrottorna mot en guidning in i försvarsanordningarna från andra världskriget inne i klippan. Jag tänker så eftersom vi senare besökte Nerjagrottorna. Resan till och från Gibraltar är lång, den tog också lite mer än de beräknade 2,5 timmarna. Om jag framöver skulle göra en något kortare lägerskola till Nerja tror jag att jag skulle ta bort denna aktivitet.

Frigiliana: En lång och vacker vandring upp till en vacker bergsby. Vi höll ett ganska långsamt tempo med många raster, det tycker jag var utmärkt och väl avvägt till gruppen. Det var spännande att delvis vandra i vatten och svalkande i det varma vädret. Kanske kunde vi ha startat något tidigare eftersom lunchen blev sen. Lunchen borde ha legat innan rundturen i staden, men vi förstår att ni ju skulle iväg på annat och inte deltog i lunchen. Om rundturen legat efter kunde den kanske ha gjorts lite längre och med lite mer info. Det hade varit häftigt om det var möjligt att titta in i sockerfabriken till exempel.

Snorkling: Häftig och vacker aktivitet, särskilt för alla som inte snorklat förut. Bra guider. Jag tappade helt kontrollen över klassen en halvtimme och gled bara långsamt omkring och insöp naturen längs bergsskrevorna under vattnet. En båttur i en snabb båt som hoppar på vågor är alltid en höjdare med ungdomar. För en no-klass hade man kunnat öka utbytet ännu mer med att i förväg få se bilder på olika fiskar och andra organismer vi hade chans att se.

Granada och Alhambra: Den stora vackra staden Granada uppskattades av oss alla. Det blev shopping, besök i katedralen och lunch. Trots att vi diskuterade tidsplanen blev tiden i staden för kort, vi borde haft minst en timme till i staden, kanske två. Då hade vi hunnit katedralen, alla hade hunnit vandra omkring och shoppa, äta lunch och hinna upp i den gamla arabiska stadsdelen för att uppleva stämningen. Efter en ganska lång och för en del elever jobbig vandring upp till Alhambras ingång. Där förvandlade guiden Nicholas en utpumpad stämning till en fantastisk upplevelse av palatsområdet. Hans stil, djupa kunskaper och poetiskt vackra sätt att måla upp kunskaper och tankar kring det vi såg blev tillsammans med de enastående vackra moriska byggnaderna en fantastisk upplevelse. Redan under den första kvarten kom flera elever fram till mig och viskade att Nicholas var cool och bra, sådant hör inte till vanligheterna.

Äventyrsvandring med klätterinslag och besök i Nerjagrottorna: Kvällen innan avslöjades att vår guide var mannen på fotografiet ovanför mitt frukostbord, en före detta främlingslegionär som brukar springa uppför bergstopparna och som träning vandra med 30 kg sten i ryggsäcken. Han visade sig vara en härligt rolig, halvgalen, helvänlig, kunnig man med outsinlig energi. Mina elever uppskattade honom stort och att vid avskedet få se Mårten (som övervann sig själv efter stor tvekan och vågade fira sig ner för bron 49 m) kasta sig i hans famn för en kram var stort. Några av eleverna i klassen vill att jag ska åka med dem och genomföra en hårdare vandring med Michael, en vandring där man bara har varsin kniv med sig och lever på vad naturen kan erbjuda.

Vandringen var lång och ansträngande. Jag tycker att skolutbildningen ska innehålla utmaningar som man övervinner tillsammans, så det var helt okej. Vi hittade en lösning med bilfärd för en elev som inte riktigt hade de fysiska förutsättningarna att klara vandringen. Den här typen av lång vandring i varmt väder är inte lämplig för alla klasser i år nio. Vi fick en del mycket bra berättelser om naturen på vägen - det kunde gärna ha varit lite mer. Klätterinslagen var härligt spännande och utmanande. Det fattades en guide i repelleringen nerför klippväggen. Det gjorde att den tog längre tid än den skulle och några elever som ville testa fick inte göra det. Det var inte bra. Nedfirningen från bron var kanonhäftig och riktigt lyckad eftersom vi lyckades övertala de tveksamma eleverna att genomföra utmaningen. Att sedan ett par stycken absolut inte ville är bara att acceptera. Vi avslutade dagen med besök i Nerjagrottorna. Egentligen var många i klassen lite väl trötta och vi fick vänta en del på att få gå in. Grottorna var överväldigande stora och vackra och svala. För den som aldrig har sett stora kalkstensgrottor blir det en helt ny upplevelse i livet. Jag förstår att grottbesöket lades in direkt efter äventyrsvandringen eftersom vi redan var på rätt plats och att Michael kunde guida även i grottorna, men man kan fundera på om besöket kan hamna på en annan plats i programmet.


Planering och samarbetet med Magnus och Eva

En fantastisk fördel att kunna planera och diskutera i förväg och under lägerskolan med personer som är lokalkunniga, svensktalande och med stor erfarenhet av lägerskolor. Förberedelserna och planeringen av lägerskolan gick mycket smidigare och tog mycket mindre tid genom att vi samarbetade med er och att ni kunde arrangera boende + mat + aktiviteter. För många lärare är det här nödvändigt för att orka med att genomföra en stor lägerskola. Ni har policyn att vara flexibla och göra eventuella justeringar i programmet efterhand för att få till det bästa - det fungerade mycket bra. Att på kvällarna ha möjlighet till att ge lite feedback från dagens verksamhet och diskutera detaljer för kommande dagar är mycket värdefullt. Ni hjälpte oss också att lösa små detaljer och svara på olika frågor, sådant ökar trivseln och ger större trygghet. Vi blev hela tiden vänligt och kunnigt bemötta och ni hade ett stort engagemang för oss och att vi skulle ha det så bra som möjligt. För några aktiviteter hade lite mer info till oss ledare i förväg varit bra, t ex om vattenmängden i vandringen till Frigiliana (som vi fick veta via Malin som var där med en klass veckan innan), mer om nationalparken vi vandrade i o s v. Kanske faktablad om de olika aktiviteterna som kan laddas ner som pdf:er från er hemsida.


Klassen

Klassen infriade mina högt ställda förväntningar på dem. De genomförde alla aktiviteter under en lång lägerskola på ett bra sätt. De var intresserade och hade mycket frågor till våra guider och fick också beröm av dem. De umgicks och trivdes med varandra och kom ännu mer samman. Vi upplevde ett antal obeskrivbara och magiskt underbara stunder tillsammans och vår lägerskola blev den belöning vi var värda efter tre långa läsår.

Skrivet av Per Ericson 2011-06-19 med synpunkter från Petra Stark och klass 9e2 på Myrsjöskolan

Omdöme o utvärdering lägerskola

Lägerskola i Nerja med 9E4 i maj 2011

Tidigt tidigt möttes vi på Arlanda - ett trött men glatt gäng, laddade inför en lägerskola till Spanien och Nerja. Vi mötte våra värdar Magnus och Eva redan på flygplatsen och tog oss med buss längs den vackra kusten till Nerja. Vilken service! Väl inkvarterade på hotellet åt vi en god lunch på Capilla del Mar och därefter fortsatte vi med en stadsvandring ner till Europabalkongen och förbi tre av stadens fina stränder. Vi strandade på Playa Burriana och njöt av sol, bad och strandsport hela eftermiddagen. Vi hade nästan stranden för oss själva! Häääärligt med sol och avkopplande med vågor, ljuvligt med alla vackra släta stenar, roligt och svettigt med fotboll i strandenoch mys att bara få vara tillsammans!

Första dagen avslutade vi med middag på CdM med sin trevliga service och avslutade måltiden med fantastisk glass på Europabalkongens serveringar. På kvällen utnyttjade vi Hostal San Miguels takterass för trevligt klassmys. En bra dag!

Efter en skön, lugn morgon med frukost i hotellets café begav vi oss iväg mot en heldag på stranden: Sol! Bad! Volleyboll på bra planer! Smörj med mer solskydd! Mys! Dagens höjdpunkt för många var förutom sommarkänslan att smaka Ayos genuina paella, tillagad över öppen låga direkt intill restaurangens bord. Vi fick mycket och god mat med många goda skaldjur - Hit borde vi gå igen! var omdömet många gav. Röda i skinnet och glada i sinnet avslutade flera av oss kvällen på en kvarterskrog med Flamenco-show. Imponerande fart, vackra kläder och vilken takt! Olé!

Tredje dagen var det dags för oss att besöka Cueva de Nerja - Europas djupaste grottor. Vi promenerade dit i solen och då var det skönt att komma in i de mäktiga grottsalarnas svalka. Stalaktiter och stalagmiter växte överallt, högt och lågt. Märkligt att tänka sig hur långsamt de växt fram, droppe efter droppe som först urholkat berget och sedan bildat dessa ibland spöklika formationer. Efteråt var det gott med glass - som Spanien bjuder på många goda varianter av.

Upp i ottan, bussresa till Granada och en välguidad rundtur på Alhambra. Palatset och trädgårdarna imponerar, och många får en helt annan bild av historien kring morerna och deras kolonisation. Många vackra, busiga, roliga och sceniska foton knäpps än här, än där. Tyvärr var Granadas affärer stängda då det var söndag, så vi fikade lite, bjöd på lite dansuppvisning på ett litet torg och lyckades med hjälp av några samspelta elever, en telefon som bollades runt och stark vilja få vår snälle chaufför Vicente att förstå att vi ville åka hem till Nerja tidigare. I Nerja möttes vi av ett svalkande regn och det kändes skönt för de flesta att ta en stunds vila från solen och avsluta kvällen med ishockey VM-final Sverige-Finland. Storbildsskärmen i källaren på hotellet bjöd på fina hockeybilder, men tyvärr till Sveriges nackdel. Attans!

Väldigt nöjda med resan såhärlångt var det dags för resans sista heldag. Vandring upp till bergsbyn Frigiliana stod på programmet. I början var det en grusig väg, som blev till en blöt stenig stig som efter nån halvtimme blev till en bitvis forsande bäck utan kanter att gå på. Säg - vem visste att det fanns sköldpaddor här? Blöta blev alla, men roligt var det! En upplevelse! Allrahelst när vi lämnat bebyggelsen, höjdstigningen börjat och vi fick ta del av både äventyr och härlig frodig grönska med både grottor och annat längs vägen. Väl framme i bergsbyn var det skönt att ta på sina medhavda flipflops, vandra runt i den lilla charmiga vitkalkade byn. Vi förstår varför byn vunnit pris som Spaniens vackraste! Magnus och Eva som guidar oss runt lämnar oss att inta en härlig tapaslunch med utsikt över byn och kusten långt nedanför. Gott och härligt njutbart!

Vi avrundar vår sista kväll med lite shopping, strandmys och därefter trerättermiddag på en restaurang nere på stan. Den goda servicen och vänligheten som möter oss överallt är så självklar på något sätt. Trevligt är det och gott var det! Efter packning återstår kvällens höjdpunkt, och för många resans crescendo: midnattsdopp i vågorna nedanför Europabalkongen! Härligt, lite lagom farligt och åh, så roligt!

Tack till Magnus och Eva som hjälpt oss med det omväxlande programmet och till hela klass 9E4 som gjort denna lägerskola till ett fint minne och trevligt avslut på tre kanonbra år på Myrsjöskolan!

Vi har bestämt att ha reunion här om 10 år!

Pysslingen

Hej!
För en månad sedan kom jag och min klass, år 9 på Johannes Petri Skola i Nacka, hem
från en oförglömlig klassresa! Vi spenderade 5 dagar i den lilla orten Nerja utanför Malaga i Spanien.

Efter att vi under tre års tid hade kämpat hårt för att samla ihop tillräckligt med pengar för

att göra denna resa var det äntligen dags för oss att komma iväg. Förväntningarna var

höga och jag måste säga att allt blev precis som vi hade förväntat oss och kanske ännu

lite bättre!

Vår grupp hade bokat hela Hostal San Miguel vilket vi tyckte var ett mycket bra val.

Eleverna behövde inte känna att de störde några andra gäster och vi fick en mycket bra

service av personalen på hotellet.

 

Något som vi uppskattade mycket var att Magnus och Eva hade organiserat ett helt

utflyktsprogram för oss. Det var kul att få uppleva flera historiska platser men även skönt

att varva dessa utflykter med någon lugnare dag med sol, bad och shopping.

Frukost samt flera måltider ingick i paketet vilket var uppskattat då vi fick äta tapas i den

vackra bergsbyn Frigiliana och paella på en mysig restaurang nere på stranden.

När man åker på en klassresa utomlands är det skönt att någon annan redan har planerat utflykterna och hjälper till med allt från bussresor till guidning och tips på shopping.

 

Några ord från eleverna:

"Jag tycker att resan var otroligt bra. Nerja var en väldigt mysig och trevlig liten stad,

varken för stor eller för liten utan alldeles lagom".

 

" Man kände sig alltid säker när man gick ute, såväl på dagarna som på kvällarna".

 

"Stranden var fin och det fanns många restauranger, affärer och tillfälle för shopping".

 

"Hotellet var trevligt och man kände sig fort som hemma. Frukostbuffén var bra och jag fick mitt kaffe varje morgon".

 

"Utflykterna till Alhambra och Frigiliana var roliga. Kul att kunna kombinera historia med

shopping".

 

"Grottorna var väldigt coola. Jag hade aldrig kunnat tro att det var så stort och det var

väldigt intressant".

 

Min klass är en liten grupp med endast 18 elever. Vi var även 2 lärare och 5 föräldrar som följde med på resan. Även om allt fungerade mycket bra och eleverna skötte sig alldeles utmärkt så kan jag varmt rekommendera att man är ett antal vuxna som följer med på en resa av denna typ. Det känns skönt att kunna dela upp ansvaret vilket gör att man själv kan vara mer avslappnad och njuta av resan.

 

Sammanfattningsvis kan jag säga att Nerja och Hostal San Miguel är ett resmål som vi alla kan rekommendera till andra grupper/klasser då det var fantastiskt välorganiserat och vi fick ett härligt bemötande av Magnus och Eva. De hjälpte oss med alla extra små detaljer och ställde upp för oss när vårt flyg blev inställt och vi fick hyra minibussar och köra en hel natt genom halva Spanien.

 

Resan till Nerja gav mersmak för många av oss och det är så sant som det är sagt att

Nerja är en stad dit man alltid vill återvända. Jag vet att mina elever kommer att bära med

sig sina minnen av denna resa under resten av sina liv och de är mycket glada att vi valde att jobba så hårt för att kunna förverkliga våra drömmar om en resa till Nerja och Hostal san Miguel.

 

Vänliga hälsningar

Ulrika Zätterqvist och klass 9A på Johannes Petri Skola i Nacka


Jag är en av de "klassföräldrar" som följde med på vår resa till Nerja förra våren. Då handlade det om en niondeklass på 24 elever från Roslagen. Nu vet jag inte hur gamla Dina elever är eller hur "stökiga" de kan vara, men jag förutsätter att de är som *"ungdomar är mest". Det var våra kids också.
Det jag kan säga om vår resa: "den var helt fantastisk på alla sätt". Vi abonnerade hela hotellet, och det tror jag var en fördel, för ungdomarna häller gärna igång rätt sent, men eftersom vi var ensamma på hotellet gjorde det inte så mycket om det blev lite spring i trappor, nattliga bad i poolen på taket o.s.v.

Vi hade tur med vädret - sol och värme! Ungdomarna badade och spelade volleyboll på stranden. Vi upplevde oerhört välorganiserade utflykter till grottsystemet i Nerja, till byn Frigiliana, till underbara Alhambra och dessutom en katamaranresa som var helt fantastisk. Enda faran var att ungdomarna brände sig i solen. Mycket solskyddsfaktor var det. Vi hade hoppats se delfiner, vilket tydligen är möjligt vid minst hälften av alla resor. Det blev vi tyvärr snuvade på. Men under den dagsutflykten fick vi gå i land i en liten vik, bada, snorkla, äta matsäck o.s.v.

Hotellet är jättefint. Frukosten i lilla baren var alltid uppskattad. Jag kan verkligen rekommendera det resmålet och Magnus lilla hotell för Din klass. Självklart finns risk för att ungdomarna skaffar alkohol och dricker för mycket. Det är en fara vart man än åker i Medelhavsområdet, där spriten finns att köpa i livsmedelsaffärerna. Det är ju i så fall en "ledningsfråga" och en fråga om förtroende mellan lärare/föräldrar och ungdomar. På så sätt är ju det här resmålet inte "farligare" än något annat. Vi hade inga problem med det. Någon ölburk fick vi nog beslagta, men inga allvarliga incidenter inträffade.

Det kanske låter som om jag vore anställd som reklamperson för S:t Miguel, men så är verkligen inte fallet. Vi hade det helt underbart. Ungdomarna pratar fortfarande ofta om vår klassresa när de träffas, även om de nu i gymnasiet är lite spridda för vinden.

Om Ni väljer Nerja, så brukar det sägas att dit vill man alltid återvända. Jag håller med. Vår familj har eventuellt planer på att åka dit igen på höstlovet. Vi får se!

Om Ni åker, så lycka till och hoppas Ni får det lika trevligt som vi hade det!

Varma hälsningar
Agneta Askelöf

Hola

I tre dagar har vi njutit av Nerja.

 

Vi har fått stora doser av sol, bad och fiesta.

Vi är en grupp högstadieelever och lärare, 11 personer, som rest till Spanien på en studieresa. Vi kommer från Tallbackaskolan i Malmberget, längst upp i norra Sverige.

 

Efter fyra intensiva dagar fyllda av historiska och kulturella besök i Granada med omgivningar kom vi hit för att se Medelhavet.

Eleverna har njutit av solen, badat i poolen och gynnat affärerna i staden.

 

Hostal San Miguel passade oss perfekt. Läget i centrum och nära busstationen, strand och restauranger gjorde vistelsen okomplicerad. Rummen är rymliga och fräscha liksom huset i övrigt. Frukosten uppskattade vi mycket efter att ha ätit tostadas (rostat bröd) i fyra dagar.

 

Mottagandet som vi fick när vi anlände sent på kvällen var toppen. Magnus och Eva gick igenom förhållningsregler och gav praktiska tips och råd som har hjälpt oss mycket dessa dagar.

 

Några elevröster säger följande:

-mysig stad

-allt finns här, det här var perfekt

-allt var bra på hostalet förutom att jag inte hade en sänglampa

-väldigt vänligt folk. Jag har blivit mycket väl bemött.

-allt var fint, både staden och San Miguel!

-helt klart bra för skolklasser att bo här.

-nära till allt + Internet och SVT = nästan som i Sverige, perfekt!

 

Vi vill varmt rekommendera hostal San Miguel i Nerja

Tallbackaskolans spanskgrupp

Nerja:
 Fin stad, bra med gångavstånd till restauranger, shopping, stranden osv.

Boendet:
 Var bra, vi gillade att det var ett våningshus och att det var nära mellan rummen. Det var bra med takterrass och att det fanns pool på taket.

Organisationen:
 Lagom mycket fritid, och lagom många aktiviteter. En bra uppdelning av tiden.

Aktiviteterna:
Vandring
 - Spännande att vandra, det var något ovanligt som man inte ofta brukar göra.
Hammam
 - Det  var jättespännande också och var skönt att ha i slutet i veckan som en avkoppling.
Grottorna
 - var också kul, eftersom det är Europas största grottor, och för att det var coolt att se saker från flera miljoner år sedan.
Stranden
 - Att vara på stranden var härligt.
 Det var skönt att det var i mitten av veckan så att man liksom fick en “paus”.

Vädret:
 Det var lagom varmt, vi har inga klagomål. Det var inte för kallt och inte för varmt.

 

 

Tipsa om den här sidan på  facebooktwitter
BokaNerja, c/Granada 62, 29780 Nerja (Malaga), +34 952 52 0467, [email protected]     Sitemap
banner