spanish flag svenska flaggan english flag danish flag free wifi internet
“Hemtrevligt med bästa servicen”
shadow

Referenser långboende

Klockan är strax före sju när vi lämnar Toboso och sneddar över torget, passerar Plaza Espania som är öde liksom Capilla del Mar, restaurangen som är mötesplats för många svenskar som liksom vi gärna tillbringar några månader varje år i Nerja - denna pärla på Costa Tropical - Nerja den bästa av världar.

Vi är på väg till bussen som skall ta oss till Malaga och hem till Sverige. Detta är den åttonde gången sedan 2010 som vi varit nere, allt sedan den gången vi fick kontakt med Magnus och Eva Wahlberg och deras Boka Nerja, en reseagentur som ständigt expanderat och utvecklats. Olika boenden har vi provat men funnit Hotel Toboso vid Europabalkongen passa oss bäst. Det finns dock många andra alternativ som BokaNerja kan erbjuda, alla med hög standard.

Vi tar bussen till Malaga och tunnelbanan till flygplatsen och det gör vi sedan flera år för det är ett enkelt och behagligt sätt att avsluta sin Nerja-vistelse på. Tid för reflexioner under den timma resan tar. Det finns dock alternativ. BokaNerja har egen shuttleverksamhet till flyget så man kan boka taxi genom dem.

BokaNerjas kontor på Calle Granada har blivit en samlingsplats  och här kan man boka utflykter, dricka torsdagskaffe, låna böcker, deltaga i olika aktiviteter och även få diverse tips vad man kan göra på egen hand. (tvättstugan som finns här får man dock klara på egen hand). Magnus och Eva och Lasse och Paul gör var och en allt för att vistelsen i Nerja skall bli ihågkommen.

När vi lämnar Nerja denna gång har vi redan bokat både höst och vår 2014/15. Antalet besökare som vill utnyttja Boka Nerja och familjen Wahlbergs service ökar ständigt och det med all rätt. Man får all hjälp man behöver och kontakterna med läkare/tandläkare är etablerade sedan länge vilket många värdesätter.

Många liksom vi kommer tillbaka år från år så det gäller att boka bostad i tid.

Anders och Ingrid Kristoffersson

Umeå

Så har vi då tillbringat ytterligare några vintermånader hos er i härliga Nerja. I år på flotta La Botica 2-rumslägenhet, (2 mån.) mestadels bara min fru Gunilla och jag. Där trivdes vi gott och med Evas lånegrejer: vinglas, stekpanna, stekspade och melittahållare fungerade vardagen utmärkt, även om lägenheten för vår del kanske är lite i modernaste laget.

Nästa år ser vi fram emot att bo på Nerjaluna, där vi bokat två-rumslägenheten högst upp i huset i 2 månader. Finns det möjligheter vill vi gärna reservera den lägenheten även för 2016 också då i 2 månader (samma period som 2015) Vi trivdes bra på Nerjaluna 2013, nära till allt och där finns ju också receptionen med den glade, trevlige och serviceinriktade Lasse.

Stort tack för i år till dig, Eva, Lasse, Maria, m.fl.

Christer och Gunilla Höglund

PS. Kaffeträffarna på den fina Nerjaluna-gården överträffade t.o.m dem på San Miguel förra året DS.

När yrkeslivet och den s.k. "karriären" börjar närma sig sitt slut, barnen klarar sig själva och t.o.m. barnbarnen verkar klara sig någorlunda enbart med sina föräldrar, då är det dags att fundera lite mera ingående var man vill bo framöver. I vårt fall har det varit solklart (obs sol!) att vi skulle tillbringa åtminstone nov och febr. i värmen, lättillgängligt med flyg och västerländskt. Det blev NERJA i sydligaste Spanien, bara 1 timmes väg från flygplatsen i Malaga. Hur kom det sig? Jo, kollegor och bekanta beskrev denna idyll, denna genuina, vänliga, trygga och fungerande spanska småstad med sitt subtropiska klimat. Det lät som om det passade oss och inte blev det sämre när vi fick kontakt med Magnus och Eva Wahlberg, detta från TÄBY utflyttade par som kunde erbjuda alternativa boenden, allt ifrån det lilla charmiga Hostal San Miguel till ett renoverat lägenhetshus och numera även lite lyxigare boenden centralt i NERJA. Dock är allt i denna idylliska stad  egentligen centralt då staden inte är större än att den tillåter fotvandringar till i princip allting.

4 gånger har vi nu varit nere sedan början av 2010 och ytterligare 2 månader under det kommande året har vi bokat.

Magnus och Evas vänlighet, serviceanda, generositet och önskan att skapa en familjär stämning både i sina olika boenden men också genom genomtänkta arrangemang, tillställningar, utflykter och små fester gör att man inte har så svårt att boka ny resa och logi i samma stund som man kliver på flyget hem till Sverige. Det har blivit väldigt populärt att bo hos Magnus och Eva så man får boka i god tid !

Om man vill känna sig trygg och omhändertagen och samtidigt leva ett behagligt liv några månader i värmen varje år då skall man åka till Magnus och Eva i NERJA.

Anders och Ingrid Kristoffersson

Umeå

Nerja: Den bästa av världar. Eva och Magnus: De bästa av värdar.

Jag spenderade 3 månader i Nerja för att läsa spanska, boendes på Apartamentos San Miguel vinter 2011-2012. Jag hyrde en STOR lägenhet på nedre botten. Lägenheten var fräsch och bra utrustad samt trevligt inredd. Läget på bottenplan gjorde den lite mörk vilket kompenserades med den underbara takterassen. Där träffade jag övriga hyresgäster och fick njuta både av sol och trevligt umgänge. Att ta med sig spanskaböckerna upp och göra läxorna i solen var en extra förmån såklart! Eftersom jag reste ensam var det extra skönt att ha till gång till Evas och Magnus varma mottagande och sätt att vara. De hade alltid tid för en pratstund och var aldrig sena att hjälpa till eller svara på frågor.

Tillbaka i Sverige och vardagen minns jag min vistelse med varma känslor och Läääängtar tills jag får tillfälle att åka tillbaka!

Elisabeth/Sollentuna

23 mars 2012
Vi håller nu på att packa våra väskor för hemresa i morgon och det är med ett visst vemod efter hela tio underbara veckor här.
Det är andra året vi bor i lägenhet 2A på Cavana 5 och vi känner oss hemma i vår trivsamma lägenhet och med närkontakten med Plaza Cavana utanför vår balkong. Men vi har försäkrat oss om en fortsättning och om tio månader kan
vi vara här igen för att åter njuta av Nerja och boendet i Magnus och Evas, av oss svenska pensionärer, mycket uppskattade boenden.
Tack för i år och på återseende!
Britt-Marie och Ove Andersson

25/1-24/3 2011

Vi är så lyckliga för att vi funnit denna underbara plats Nerja och Hostal San Miguel med Eva och Magnus som värdpar. Tack för ert otroligt underbara, sant gästvänliga bemötande. Vistelsen här har gjort underverk för oss.

Självklart har vi bokat 2 månader 2012

Tack för allt som ni gör för oss som så väl behöver Er!

Karin och Ingemar Brinkeback Adolfsson

Vi bokar oss redan nu mars 2011 för mars 2012.

Vi vill tillbaka! Vi trivs i Nerja!

Karin Albinson och Lars-Åke Svensson

Februari-mars 2011

Eva och Magnus
Tack Magnus för lugna glada svar på alla frågor och tack Eva för kärleksfull omsorg vid frukost och strykbräda (och TV-sällskap).
Du som kan förvandla schampohyllan till kyrkofrid med vitsippor!

Ni är båda unika och gör vistelsen familjär och trivsam.
Un abrazo!
Inger Laséen

Januari 2011

Sedan år 2006 har vi flytt vintern i Sverige och sökt oss till varmare och ljusare breddgrader, närmare bestämt till den fina lilla staden Nerja på solkusten i Spanien. De två senaste vintrarna har vi bott på Apartamentos San Miguel, ett lägenhetsannex till Hostal San Miguel, som drivs av det svenska paret Eva och Magnus Wahlberg.

Detta boende är mycket populärt och vi kan varmt rekommendera både boendet och Nerja som en plats att övervintra på. Lägenheterna är rena, fräscha och trivsamma, har bl a värmesystem, svensk TV-kanal, och trådlöst internet. Vi tycker det är ett tryggt och bekvämt boende, och värdparet  Eva och Magnus är trevliga, lyhörda och hjälpsamma om man har frågor och önskemål av skilda slag. Lägenheterna ligger på bekvämt avstånd från affärer, restauranger, stränder och vandringsleder. Dessutom tycker vi att Nerja är en underbar liten stad med ett vinterklimat som passar oss utmärkt.

Meta och Göte Brunnberg

Januari 2011

Hjärtligt tack, för 6 sköna veckor!

Eva och Magnus har visat samma omsorg och service som alla föregående år. Femte året har gjort oss lika gott som de föregående och vi reser hem med förhoppning om att återvända nästa vinter.

/Gunnar och Anna-Greta

Januari 2011

Jag nappade på 3-veckorsresan över jul och nyår till Nerja med boende på Hostal San Miguel. Det ångrar jag inte. Det var mitt första besök i den lilla trevliga kuststaden i detta härliga land av sol och regn, berg och dalar och himmel och hav. Många vackra och intressanta besöksmål finns inom räckhåll med buss eller hyrbil. Man kommer långt till fots också. Eftersom jag reste ensam uppskattade jag den gemensamma frukosten, då man träffar de andra boende för lite småprat (om man vill). Eva skapar en glad och trivsam stämning och tillgodoser allas önskemål om kaffe/te, ägg, olika slags bröd, pålägg etc. Magnus hjälper vänligt till med att ordna t.ex. gemensam bussresa med guide till Alhambra.

Rummen helt OK. Trevligt med biblioteket, liksom takterrassen med bord och stolar liksom micro, vattenkokare och tvättmaskin. Jag kommer gärna tillbaka och återvände till Sverige utvilad, full av intryck och med nya vänner.

Tack Eva och Magnus och tack kära hostal-grannar

Ingmari Ahlstedt, Norberg

Farväl till Cavana 5

efter ungefär 5½ vecka här, och vi lämnar med saknad. Det har vi sökt göra bot på genom att boka två månader i samma lägenhet från mitten av januari nästa år. Det har varit speciellt på många sätt att bo här. Först kände vi saknad efter svensk TV och trådlöst Internet, och visst har vi saknat detta till och från hela perioden. Men det har faktiskt varit en avvänjningsperiod från TV och Internet och annat har fått fylla ut saknaden och det var länge sedan vi spelade kort som vi har gjort nu och läst samma böcker som vi kunna dela intrycket av och kunnat resonera omkring. CD-skivor med musik och tidigare missade radioprogram inspelade från POD-radio och inlagda på MP3-spelare - båda försedda med nyinköpta högtalare för ca 10 Euro, har fyllt vår lägenhet med trivsamt ljud. Och inte minst umgänget både med goda vänner från "fjolåret"  och trevliga nyvunna vänner har gjort hela vistelsen trivsam. Vi har trivts mycket bra med detta boende och med Plaza Cavana som en del av vårt vardagsrum har passat oss utmärkt. Att bo på Cavana passar  bra för den som gillar folkliv. Vi är seniorer från Sundsvall som ser fram emot två månader under strängaste norrlandsvintern nästa år och då med både trådlöst Internet och SVT Word i de små TV-apparaterna, som vi i år inte haft så mycket glädje av.

Britt-Marie och Ove Andersson

Januari 2011

När vi efter tre veckors slut

till airporten åker ut

tackar vi Magnus och Eva

för det lättsamma liv vi fått leva

frågor vi ofta ställt

har ni svarat på så snällt

Nu, när vi denna gång, till solstrålarna stått i kö

säger vi tack och adjö

/ Kerstin och Börje

Januari 2011

Tack Eva och Magnus,

som otröttligt svarade på frågor från tre som inte varit i Nerja förrut. Och tack vare er (och lite också, det mestadels härliga vädret och den fantastiska miljön) haft en skön och stimulerande vistelse med intressanta och roliga upplevelser på utflykterna till Gibraltar, Granada och med Mike uppe i bergen.

Det ger mersmak!

Lena & Ove Edenström, Inger Bergendorf


Eva och Magnus

Under tiden 23/2-30/3 2010 har vi bott här. Nu när vädret blivit allt bättre åker vi hem till drivorna…
Vi har "degat", läst och haft det mycket bra. Dessutom en tredagars vistelse i Afrika (Melilla). Kan rekommenderas. Har varit här i Nerja 22 ggr sedan 2000 och bott på flera ställen i stan. Mycket belåtna med valet att bo HÄR. Bra och välutrustad lägenhet, kanonservice, närhet till allt, bil ej nödvändigt här. Som krona på verket har vi haft många trevliga grannar.
Vi har bokat två månader till våren 2011.

Bästa hälsningar från Kajsa och Göran Dahlström

Vi kom för en natt till Nerja, på vår rekognoseringstur efter den spanska sydkusten 2007. Men 1 natt blev 3 nätter och saken var klar. Vi hade hittat en plats där vi ville tillbringa några veckor som pensionärer.

Vi har haft 6 underbara veckor här och vädret har visst varit regnigare än på många år men vi har också fått sol och värme. Vi har många trevliga minnen från vandringar i bergen, utflykter och möten med trevliga människor. TACK Magnus och Eva för den hemtrevnad men känner på ert hotell och den familjära atmosfär som råder här. Och tack för att ni på många sätt har ställt upp för oss gäster.- allt från extra madrasser för sköra ryggar, kablar och ledningar som fixas för att vi skulle få följa OS-tävlingarna i svensk TV till jeepsafari i bergen på mimosajakt! Vi är inte klara med Nerja ännu , så på återseende i jan 2011!

Elisabeth och Hans Edström

12/1-23/2

Nerja är en pärla för den som är trött på de vanliga turistorterna och letar efter avspänt vardagsliv i levande spansk miljö, den vackraste man kan tänka sig!

Eva och Magnus har ett idealiskt läge på sitt lilla trevliga hostal och sköter det så att gästerna gärna vill återkomma.. Det finns en lyhördhet för önskemål och dessutom räddas kanske en regnig dag med filmförevisning.

Resan till Ronda och äventyrsfärden i jakten på mimosa är något av det som kommer att leva länge i minnet och så det makalösa Alhambra förstås!

Nerja 22/3 2010

Tack! från

Ingela Colburn och Ben Omar

Eva och Magnus!

Tack för den här gången! Alltid lika trevligt.

Att bo i er gamla lägenhet med den stora terrassen var härligt.

Ni visar stor omsorg om era gäster. Ni fanns alltid till för oss.

Familjekänsla, två härliga utflykter ordnar Magnus.. och du Eva.. alltid glad trots, tyckte vi, stor arbetsbörda.

Än en gång TACK - vi rekommenderar er för alla våra vänner.

Vi kanske ses igen. Det är så trivsamt i Nerja (trots lite regn då och då) och hos er. Lycka till i nya lägenheten!

Många kramar

Åke och Margareta Larsson-Spånga

26/1-23/2 2010

Tack Eva och Magnus för en härlig tid hos Er!
Vi kände oss som vanligt väl omhändertagna och trivdes som fisken i vattnet. Vi uppskattar verkligen Ert sätt att engagera Er för oss gäster. Färderna till Deva och Ronda var höjdpunkter, som vi har fina minnen från. Man har ju så många möjligheter att vara aktiv i Nerja, så det blir aldrig långsamt eller långtråkigt. Det är så lätt att göra utflykter och vi har fortfarande inte uttömt alla möjligheter efter fyra vintrar och ser fram emot en vistelse i Nerja nästa vinter. 
Hemresan avlöpte bra för oss trots franska flygledarnas strejk och inställda tåg på grund av snö och kyla.
1 mars 2010
Anna-Greta och Gunnar Olsson

Vi 10 stycken HSB-seniorer har haft en helt underbar vistelse i Nerja och på Hostal San Miguel!
Vårt värdpar Magnus och Eva har varit till stor hjälp bl.a. med anskaffande av biljetter och bistått oss i övrigt med tips och hjälp.Här nere på Solkusten finns allt man behöver för en behaglig tillvaro.
Vi kan varmt rekommendera hotellet och lämnar Nerja och San Miguel med saknad.
För HSB:s pensionärsförening
Börje Ahl
Örjan Edvall

...Andalusien?
-Då kan vi rekommendera, sa Anna-Greta och Gunnar.
Ta kontakt på nätet med Eva och Magnus på San Miguel, ett litet familjärt hotell i Nerja.
Inte var det svårt att bestämma sig och sedan i somras har de förmedlat frågor och svar, bilder och tips inför de tre veckorna här, förträffligt!
Årets februari var tydligen något svalare än vanligt men vad gör det?! Vi har haft fullt upp:
Magnus har ordnat resor och tvärs över gatan fanns bil att hyra.
Vi har verkligen "gjort" Andalusien.
Extra god tur med vädret hade vi på resorna till Ronda, el Torcal, Granada och Gibraltar.
Stort TACK, Eva och Magnus, för all service och personlig omsorg dessa tre veckor!
Extra plus för fri telefon till Sverige och gratis Internet. Föredömligt!
Vi rekommenderar Er och San Miguel "å det varmaste" som man sa förr i världen.
Anita och Pelle Erenmalm, Smålandsstenar
Barbro och Sven Erenmalm, Askim

Några rader om hur det varit att bo hos Eva och Magnus på Apartment San Miquel, 10 veckor som försvann med en faslig fart.Att leva och bo i Nerja är inte svårt, den staden älskar man snart.Det är bara att ta för sig av allt som erbjuds. Havet, med de många små stränderna,Bergen, där det finns många vandringsleder.Mysiga gator att ströva omkring i.Vill man göra egna bussturer till någon annan stad/by, är det väldigt enkelt, då det går många turer från Nerja.
Aparment San Miquel ligger i en vardagsnära och lugn del av Nerja, med utsikt mot bergen. Lägenheterna är trevliga och frächa.Att ha tillgång till ett svensktalande värdpar är en fördel. Lätt att få hjälp, om man behöver, med t.ex. utflyktstips,eller andra praktiska  saker som kan dyka upp. Till vintern är det meningen att vi kommer igen.
Kram till er båda
Arne och Margareta Jarl

Vi älskar Nerja!
Tack för fem fina veckor!
May och Nils Lago Lengquist
Grästorp

Nu har vi varit här igen, det har som vanligt varit toppen!
Vårt favoritställe är Hostal San Miguel och det är inte svårt att förstå när Eva och Magnus tar så väl hand om oss!
Alltid vänliga och redo att hjälpa till med allt som kan dyka upp, ordna boulebanor, utflykter, gemensamma måltider och mycket mera!
Snart kommer vi tillbaka och firar Jul och Nyår igen.
Det är något som vi ser fram emot och vet att det blir bra!
TACK Eva och Magnus, ni vet hur folk ska tas!!
På återseende snart igen
Inez och Lars-Göran

Här har varit toppen tycker vi när man blir så väl omhändertagen.
Det är därför vi snart kommer igen.
Det ska bli spännande att fira jul och nyår här!
/Sibyl och Lasse

De vackraste rosor till Eva och Magnus
för omtanke och ett gott samarbete.
Det har varit en riktigt lyckad semester.
Ni är guld värda!
Tack
Anita Tasanko

Vi har det fint här hemma men tänker ofta på vistelsen i Nerja som gav stor utdelning på våra förväntningar.
Ert vinterarrangemang med boende på trivsamt hotell tillsammans med er gästvänlighet är ett suveränt koncept.
Dessutom lyckades ni samla en härlig skara gäster omkring er, så trevligt vi hade!
Nerja är en pärla med sin fina gamla stadskärna, idylliska gränder med trevliga restauranger för varje smak, vackra parker och så smycket "Balcon de Europa" med utsikt över havet, en attraktiv träffpunkt och tjusigt ställe att flanera på.
Härligt också att ströva på stränderna eller uppe på "hyllorna" ovanför dem, med havet alltid nära.
Vi tyckte om omgivningarna med bergen, dalgångarna, de vackra byarna, grottorna och allt detta inom räckhåll från stan.
Det satte extra knorr på tillvaron att palla avocado och citroner, bara känslan! (..aja baja…)
Jag/vi gör ivrig reklam för Nerja bland vänner och bekanta.
Både norrlänningar och västkustbor får ta del av våra positiva erfarenheter och era hemsidor.
Det är inte alla som vill åka till Thailand eller Florida för att ha det gott under vintertiden,
Nerja är ett välkommet alternativ för många, tror vi.
Ha det bra ni båda och tack igen för att ni lockade oss till Nerja genom era välkomnande annonser!
Många hälsningar från oss,   J  J
Ann-Kristin
Mora och Älvdalens SPF-föreningar,

"Från Mora och Älvdalens vinter och snö
vi flydde till Nerja för att få lite tö
i stelnade ryggar och krånglande leder
av solen på Spaniens medelhavskust.

Vi fann Frigiliana, Alhambra, Cuevas
men även Dixieland, IP och e-post.
Att få ringa hem gratis det kändes rätt "schust"

När många fann njutning av att långväga vandra,
sågs andra som mest tog hand om varandra.
Solen den strålade alla dagar
och Eva fylde var dag våra magar
med den frukost vi åt med sotor lust.

Vi tackar Er Magnus, Terese och Eva
som gjort det så lätt att leva.
Nu reser vi hemåt till Sveriges vinter,
där på snö och is vi halkar och slinter.
Att lämna Hotel San Miguel känns som en förlust."

Mora och Älvdalens SPF-föreningar,

"Solen har lyst på terrassen och nere i byn
det kan man se på den bruna hyn.
Nu på vår sista kväll
här på Hostal San Miguel
vill vi tacka Magnus och Eva
för allt, inte minst färden till "Deva"
Anna-Greta och Gunnar
Eivor och Sture

LOVE LOVE LOVE LOVE LOVE LOVE
Tack för alla trevliga stunder och trevligt bemötande
I LOVE (EUROPE) NERJA!
Kitty
LOVE LOVE LOVE LOVE LOVE LOVE

Fem veckor har gått fort. Härligt väder, gemytlig stämning..
Det kunde inte vara bättre!
Monica H

Alla mina förväntningar har infriats!
Jag åker hem med glädje eftersom jag vet att jag kommer tillbaka
Jill

 

Tipsa om den här sidan på  facebooktwitter
BokaNerja, c/Granada 62, 29780 Nerja (Malaga), +34 952 52 0467, [email protected]     Sitemap
banner