shadow

Nike

Träningsläger Gif Nike
Lördag 30/10 - Söndag 7/11 2010Truppen har under de 3 senaste åren valt att lägga träningsläger utomlands, 2008 Weissenhäuser Strand i Tyskland, 2009 Torrevieja i Spanien. Resan 2009 till Spanien gav mersmak vilket gjorde beslutet enkelt att det skulle bli Spanien i år igen. Detta år blev det lite längre söderut nämligen till den charmiga byn Nerja 5 mil öster om Malaga eller 3036 km söder om Lomma.
Vad är det då som gör att vår slogan för året "FOOTBALLCAMP IN SPAIN THE BEST PLACE TO TRAIN" stämmer in från vårt träningsläger?
Utöver det underbara vädret som Spanien/Nerja erbjuder vid denna årstid finns det mycket bra träningsmöjligheter med bra och närliggande planer. Möjligheter till att anordna träningsmatcher, bra boende, bra mat, bad, marknader och andra utflyktsmöjligheter.
Allt för att ge bra förutsättningar till ett lyckat träningsläger. Sen har vi i truppen också ett härligt gäng tjejer som skiner ikapp med solen och vi ledare möttes under våra nio resdagar dagligen med positiva stora leenden. Ni kan säkert räkna ut hur bra vi alla hade det under vårt träningsläger!

Nedan kan ni läsa lite från vår dagbok och truppens stora fotbollsminne från 2010.

Det var ett resvant gäng som lämnade Lomma på lördagen för vidare färd till Kastrup och boarding på flyget till Malaga. På söndagen stod det La Liga match på programmet! Malaga CF - Real Sociedad på ett fullsatt Estadio La Rosaleda, Malaga förlorade tyvärr men vad gör det, upplevelsen var ändå total.
Under veckan hade vi ett 2-timmars träningspass varje förmiddag. Hur skönt var det inte att kunna träna i shorts och lämna understället hemma. Det var full fokus från tjejerna och de yttre förutsättningarna att genomföra en kvalitativ träning kan inte bli bättre.
Eftermiddagspassen var också populära då vi valde bara att njuta av det härliga vädret och tillbringade dessa på Playa Burriana med att chilla, sola, bada, spela volleyboll och allt annat som ges möjlighet vid en härlig sommarstrandJ
Inget läger utan träningsmatch. På torsdagen åkte vi in till Malaga för att möta Atlético Malaga ett lag som spelar i elitdivisionen i spanska ligan. Till vår samordnare Antonio framfördes önskemålet att de inte skulle "toppa" laget! Det var ett riktigt bra lag vi mötte med hög individuell kompetens och som var väl samspelta. Förlust med 6-0 men de "röda hästarna" skall ha en guldstjärna för sin vilja o inställning då vi fortsatte att kämpa ända in i kakletJ
Andra ljusglimtar var Marknad, Puppy of the day, Trainer of the day, Brommapojkarna-MFF live på en pub i Nerja, Shopping, som sagt mycket annat finns att berätta men lite av våra upplevelser stannar kvar inom truppen.
Det var ett glatt och solbränt fotbollsgäng som anlände Lomma på söndagen och vilken avslutning på veckan då vi hann hem o se MFF säkra SM-guldet!

Totalbetyget för veckan blir med all rätt mycket högt och vi kan varmt rekommendera andra klubbar som planerar träningsläger att förlägga det i Nerja. Där finns alla de förutsättningar som både spelare och ledare behöver för att erhålla både en kvalitativ fotbolls- och fritidsmiljö. Det känns också extra tryggt att Magnus finns till hands med sin vana att anordna träningsläger, vet han också vilka behov en fotbollsförening har för ett lyckat träningsläger. Magnus lyckades även med att ordna ett kanonväder till oss under vår vecka, givetvis ett extra plus!

Ledarna i Gif Nike F93/96
Ronny  Bonny  Jacob  Rick  Mårten

Tipsa om den här sidan på  facebooktwitter
BokaNerja, c/Granada 62, 29780 Nerja (Malaga), +34 952 52 0467, [email protected]     Sitemap
banner