shadow

Sevilla

Vi har nu återvänt till Nerja för 4:e gången och varje år har något nytt tillkommit. I år var det ett rikligt utbud av utflykter. Vi valde Sevilla och om det måste vi berätta.
Paul tog oss dit i sin minibuss som tar 14 personer vilket är en lagom liten grupp och Paul är en chaufför man känner sig mycket trygg med. Med på resan var också Veronika i vars professionella händer man vet att vad som helst, kan hon reda upp.
Mitt i den vackraste delen av gamla sta´n stannade vi. Hotellet bjöd på stora målningar och skulpturer i entren , rummen var mycket bra och inredningen präglad av skönhet. Under apelsinträden utanför fanns olika serveringar  och passerade man en liten fin park var man mitt i den gamla judiska stadsdelen med de mest slingrande och förvillande gränder vi stött på. Små, små butiker visade sig vara skattkammare på insidan.Verkligen en speciell atmosfär!
På andra sidan gränderna öppnade sig i stor kontrast en vid öppen plats med den fantastiska katedralen (23000 m2 stor!) .Vi hade egen tid så vi uppsökte Alcazar, det kungliga palatset med en morisk avdelning som är en saga i sig men där även senare kungar satt sina avtryck. I andra våningen residerar även nuvarande kung.  Storståtligt !
Kvällen tillbringades i ett andlöst flamencoäventyr. Inget lättuggat turistjippo utan äkta vara, en spegling av Andaluciens själ.

Dag nr 2 fick vi stifta bekantskap med vår guide, en kunnig,humoristisk och generös människa som heter Magnus, hemma i både svensk och spansk mentalitet vilket han visade genom att dela med sig av sina första vilsna steg in i det spanska livet..Han guidade oss genom staden till den hiskliga Plaza Espana, storslagen är ett milt uttryck!
 Han tog oss också runt katedralen där vi vimlade litet innan vi trädde in i detta enorma  byggnadsverk. Väldiga valv, trånga prång och historia så man känner sig liten. Klart överväldigade togs vi sedan med mild ledning till ett arabiskt bad, en liten vackert belyst lokal från den moriska tiden och där fick vi en helt ljuvlig måltid serverad på finaste vita linnedukar. Förstklassigt är nog rätt benämning. Den här resan är verkligen värd sitt pris!

Lite tankar efterpå. Vi har sett Magnus och Eva kämpa på år efter år,Dom har skapat något fint av sin rörelse. Dom har också haft fingertoppskänsla när dom knutit medhjälpare till sig ;Veronika, Paul och inte minst Julio i receptionen som alltid gör sitt yttersta för att hjälpa oss kräsna resenärer. Tack ska ni ha allihop. Vi har redan bokat boende för nästa år.

Ben och Ingela från Göteborg

Tipsa om den här sidan på  facebooktwitter
BokaNerja, c/Granada 62, 29780 Nerja (Malaga), +34 952 52 0467, [email protected]     Sitemap
banner