spanish flag svenska flaggan english flag danish flag free wifi internet
“Hemtrevligt med bästa servicen”
shadow

Alhambra

Med de nya motorvägarna upp till Granada så ligger inte detta spektakulära utflyktsmål mer än en dryg timmes resa bort. Här bodde den moriske sultanen som styrde det högtstående arabiska väldet i Spanien. Under den senare delen av arabernas styre så var Granada huvudstad och då byggdes Alhambra. Inom varje vetenskap så var de klart överlägsna och det framgår till en del i detta palats från 1100-1300 tal. Det är inte bara palats och försvarstorn utan även bostäder och större trädgårdar. Allt på en klippa som överblickar Granada. Det är lätt att här känna historiens storhet. Tänk bara en sådan sak som att ha springbrunnar och rinnande vatten överallt på 1300-talet.

Vi ordnar transfer och inträdesbiljetter till Alhambra och bokar även upp en fantastisk kvinnlig spansk guide som dessutom är svensktalande. Hon har vuxit upp vid Alhambra och kan allt.

 I vårt tycke så är Granada mycket mysigare som stad att åka till än att åka in till Malaga som mer är en vanlig större stad. det är för mycket att ta både Granada stad och Alhambra på samma dag så vi har två olika utflykter.

Läs om våra utflykter till Alhambra

En av våra mest populära utflykter.

Tipsa om den här sidan på  facebooktwitter
BokaNerja, c/Granada 62, 29780 Nerja (Malaga), +34 952 52 0467, [email protected]     Sitemap
banner