banner
spanish flag svenska flaggan english flag danish flag free wifi internet
“Hemtrevligt med bästa servicen”
shadow

omdömen Nerja

Besök Nerja

Nerja är en perfekt plats om man vill besöka en genuin spansk, mindre stad som ännu inte blivit exploaterad och totalt turiststämplad. Här lever spanjorer och turister i ett samspel med varandra och man får känslan av att verkligen vara i Spanien och inte bara i vilken turistort som helst. Nerja är platsen för alla, men passar framför allt de som vill ha en avkopplande semester men ändå liv och rörelse runt omkring sig. Något annat som är ganska unikt är människorna som bor i Nerja, de är otroligt trevliga och hjälpsamma och inte alls så påstridiga som det kan vara på andra platser och i andra länder. Med sina 300 soldagar om året är här alltid ett behagligt klimat och detta gör Nerja till ett utmärkt val året om.

Är man en aktiv person som är intresserad av utflykter så finns det givetvis ett stort utbud av det också, alltifrån att åka över till Marocko, till att besöka det populära Alhambra eller varför inte Gibraltar? Utbudet är stort. På söndagar kan man också besöka loppisen eller varför inte gå på marknaden som är varje tisdag.

Omgärdat av berg från olika håll, bjuds man på fantastiska vyer och utsikter. Här finns t ex "tre" olika stränder som har blivit separerade på grund av bergen, två som är lite mindre och en som är lite större, den större stranden är också där de flesta spanjorer håller till, lagar paella och utövar olika aktiviteter. Där är det lite mer liv och rörelse och alltid något att titta på.

Själva centrum kryllar av små snirkliga sidovägar med massor av olika restauranger, barer och kaféer. Tapas som är typiskt spanskt erbjuds på vart och vartannat ställe.  Både torg och små gator är självklara mötesplatser för både turister och den inhemska befolkningen. Här samlas man tillsammans för att äta och dricka gott samtidigt som man befinner sig i en mysig omgivning. Något annat det finns gott om i centrum av Nerja är små butiker och olika mindre stånd där man kan hitta allt från smycken till skor. Helt enkelt något som passar alla. Vill man sen ha ett större utbud kan man ta någon av de olika bussarna för att åka in till Malaga centrum och något att de olika köpcentrerna.

På 1,5 till 2 timmar (beroende på tempo) kan man gå till fots genom staden. Trottoarerna är breda och anpassade för att man ska kunna promenera runt, och på så sätt får man också se väldigt mycket och få ett helhetsintryck av denna lilla idyll som inte ens har ett McDonalds, det säger ganska mycket om deras image. Nerja är helt enkelt en plats som har lyckats behålla sin egen charm och det är också därför många väljer att åka hit - sommar som vinter!

Nerjafrälst
Sara Andersson

Tipsa om den här sidan på  facebooktwitter
BokaNerja, c/Granada 62, 29780 Nerja (Malaga), +34 952 52 0467, [email protected]     Sitemap
banner