banner
spanish flag svenska flaggan english flag danish flag free wifi internet
“Hemtrevligt med bästa servicen”
shadow

Coronavirus - uppdatering

 

20/03/15

Nerja har från och med idag, som ett led i att hålla smittspridning fortsatt borta, utegångsförbud för "ej nödvändiga ärenden". Svenska UD la igår eftermiddag på sin hemsida en avrådan om resor till samtliga länder, som gäller fram till den 14 april.

 

20/03/14

Med anledning av nyheter idag i Sverige om att ”hela Spanien i karantän” - det är medias ordval av att presidenten IGÅR deklarerat nationellt nödläge (högsta beredskap som vi säger i Sverige). Det innebär att väldigt mycket stängs ner i 14 dagar som en säkerhetsåtgärd för att hindra smittspridning inom landet. Nerja kommer ha stränder, kulturhus, parker, skolor, besöksmål, de flesta restauranger mm nerstängt som en förebyggande åtgärd för att hindra spridning. Alla uppmanas hålla sig hemma. #stayathome Vår information är att flyg hem till Sverige går som planerat. Vi har vårt journummer öppet för frågor (lämna telefonnummer så ringer vi upp) och för resenärer som är här kommer vi ha ett informationsmöte kl 13 imorgon söndag för vår Vinterresegrupp som ska hem på måndag, och extraöppet av Resebyrån imorgon söndag kl 14-16. Ett nytt tal av presidenten hålls imorgon kl 10.30. Läget ändras naturligtvis snabbt, vi jobbar varje timme på att ha aktuell och korrekt information.

 

 

20/03/12

Utifrån nya Corona-direktiv idag från lokala spanska myndigheter och en egen säkerhetsbedömning för våra gäster och personal, så tvingas vi tyvärr att från och med imorgon 13/3 ställa in alla våra utflykter nu under mars & april. Alla anmälda kommer att få pengarna tillbaka. Bokar du under mars & april in utflykter till längre fram i år så har du fri av- eller ombokning fram till 14 dagar innan utflykten. Detta ersätter våra ordinarie avbokningsregler för alla utflykter under perioden 20-03-13 - 20-04-30.

 

20/03/11: Coronaviruset påverkar nu såklart alla i hela världen på olika sätt. Här skiner fortfarande solen, livet i Nerja rullar på så gott som vanligt (förutom att handspriten är slut på apoteken, precis som i Sverige..), och vi här på kontoret på Calle Granada 62 svarar löpande på dina frågor kring din resa och vistelse här i Nerja.

 

Just nu är det ingen hög smittrisk här i Malaga-provinsen. Här kan du följ situationen lokalt i Spanien, med antal smittade på en karta och vilka orter där konstaterade smittade finns mm. De fall som upptäckts hittills i och på andra sidan Malaga, handlar om personer som varit i Italien, och deras familj/vänner som smittats. Hur viruset smittar och hur du bäst skyddar dig kommer det hela tiden ny forskning och råd om.

 

 

 

Grundläggande kring av- och ombokning på våra resor, vad gäller: 

Så länge inte UD avråder från att resa till Malaga-regionen, så gäller våra vanliga avbokningsregler. Se nedan. Om UD avråder från resa till ett land, så kan du som har bokat en paketresa ha rätt att få pengarna tillbaka. Följ UD:s rekommendationer och råd t ex här på Facebook:

https://www.facebook.com/udresklar

 

Våra utflykter körs tillsvidare som vanligt. Så länge det inte finns konstaterade fall i Nerja-området eller uppenbar risk för smittspridning, så bedömer vi att det inte finns varken säkerhetsmässig anledning, eller att ekonomiskt drabba lokala leverantörer som våra utflykter är viktiga inkomster för. Blir det några ändringar framöver så kommer ny information här, och alla anmälda mailas. Avbokningsregler för utflykterna hittar du här: https://www.bokanerja.se/vara-tjanster/utflykter/bokningsbestammelser/

Bokningsbestämmelser. Bestämmelser för utflyktsbokningar. Alla bokningar görs i BokaNerjas onlinebokning. Önskar ni hjälp med bokningen så får ni det på vårt försäljningskontor som är öppet mån-fre 10-16 och lördag 10-14.

www.bokanerja.se

2020-02-27: BokaNerja följer självklart utvecklingen kring Coronaviruset. Det finns inga sjukdomsfall alls just nu i Malaga-regionenoch alla resebolags vanliga avbokningsregler gäller. Här i lilla Nerja är allt precis som vanligt och solen skiner. Är du ändå orolig inför din resa, så rekommenderar vi dig att liksom oss följa information från myndigheterna. Coronaviruset är ett influensavirus, men en ny sort som vi människor inte hunnit bygga resistens mot, och därför smittas man lättare. Det smittar genom sk droppsmitta. Att bara andas luften i ett flygplan eller gå på allmänna toaletter kan alltså inte smitta.

 

 

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/smittsamma-sjukdomar/coronavirus/fragor-och-svar-om-nytt-coronavirus/
"I nuläget vet vi att coronavirus sprids genom kontakt mellan människor eller genom hostningar och nysningar, så kallad droppsmitta."
"En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor. Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt."
"Munskyddet skyddar inte dig som är frisk mot smitta. Den som är sjuk kan dock till viss del skydda omgivningen från vätskepartiklar vid till exempel hosta och nysningar."

 

 

 

Vill du ha svenska myndigheters senaste rekommendationer så kan du t ex följa denna Facebooksida:

https://www.facebook.com/udresklar

 

 

 

Tipsa om den här sidan på  facebooktwitter
BokaNerja, c/Granada 62, 29780 Nerja (Malaga), +34 952 52 0467, [email protected]     Sitemap
banner